Određen pritvor osobama koje su krijumčarile Turke iz BiH u Hrvatsku

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je jednomjesečni pritvor dvojici iračkih državljana, osumnjičenih da su u subotu preko rijeke Save iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili šest turskih državljana, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Riječ je o dvojici iračkih ilegalnih migranata, koji su za novac pomagali drugim ilegalnim migrantima, turskim državljanima, u ilegalnim prelascima državne granice.

U priopćenju brodsko-posavske PU u nedjelju se navodi da su službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, u subotu oko 3,20 sati, kod mjesta Slavonski Kobaš zatekli šest turskih državljana te 42-godišnjeg i 38-godišnjeg državljanina Iraka bez dokumenata.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dvojica Iračana za neutvrđeni iznos prevezli turske državljana u gumenom čamcu preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Policija je protiv dvojice Iračana podnijela kaznenu prijavu, dok je za turske državljane, temeljem Zakona o strancima, pokrenut readmisijski postupak. 

The post Određen pritvor osobama koje su krijumčarile Turke iz BiH u Hrvatsku appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju