25 C
Sarajevo
Pet, 08, 22

Odbojkašice u Ilijašu startale sa pripremama

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju uskoro očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, prvi dio svojih priprema odrađuje u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Naš A tim će nastupati u grupi F protiv reprezentacija Norveške, Grčke i Švicarske. Prva utakmica je na rasporedu 20. kolovoza protiv odbojkašica Norveške.

Izbornik Stevan Ljubičić se zahvalio i domaćinima iz općine Ilijaš na podršci koju su pružili reprezentativkama.

 – Veliko hvala svim građanima Ilijaša koji su nam izašli u susret kako bi jedan dio predstojećih priprema za kvalifikacije mogli odraditi ovdje. Zaista su svi preljubazni i u funkciji reprezentacije. Najveća podrška je došla upravo od trenera Mirsada Kadrića kao člana Upravnog odbora Odbojkaškog saveza BiH, koji je izašao u susret, te u vrlo kratkom vremenskom roku uspjeli smo da organiziramo sve ovo. Svakako veliko svim ljudima koji su osigurali uvjete da mi počnemo s pripremama za kvalifikacije na Europsko prvenstvo, kazao je Ljubičić.

-

Izbornik ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Stevan Ljubičić, je na širi popis za pripreme uvrstio sljedeće igračice (tehničar): Milana Božić, Amina Halilović, Dragana Stevanović, (primači servisa):Anđelka Radišković, Tamara Vitković, Jelena Mlađenović, Ivana Radović, Vanja Džida, Nastja Ilić, Amina Buljubašić, Snežana Manojlović, Zara Rendić, Sara Glibić, Jovana Biberdžić, (korektori): Dajana Bošković, Elena Babić, Duška Kenjalo, Amra Mandžukić, Nataša Pavlović, (srednji blokeri):Ajla Paradžik, Edina Selimović, Žana Dragutinović, Sara Marković, Ana Gajić, Ana Terzić, Ema Klopić, Tijana Adžić, (libero): Milica Ivković, Katarina Popović, Ajla Omerhodžić, Dora Brašnjić. R.Š.

The post Odbojkašice u Ilijašu startale sa pripremama appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa