Ocu i sinu iz Konjica mjesec dana pritvora

Nakon ročišta održanog danas u Županijskom sudu Mostar, uvažen je prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i doneseno je rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora Arminu Variščiću (34) i njegovom ocu, Ademiru (64), i to zbog osnovane sumnje da su , kao supočinitelji, počinili krivično djelo ubojstvo u pokušaju.

Potvrđeno je to za „Avaz“ iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, a kako nam je rečeno pritvor im je određen iz razloga jer postoji bojazan i naročite okolnosti da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke događaja, ali i da će ponoviti krivično djelo za koje se terete.

Variščići su, podsjetimo, u ponedjeljak, 4.srpnja, u 23.40 sati u ulici Kolonija u Konjicu pucnjima iz pištolja te udarcima drvenim i metalnim predmetom nanijeli povrede opasne po život Hamedu Lukomiraku (51).

Iz Tužiteljstva HNŽ su naveli kako se osnovano sumnja da je prvoosumnjičeni Armin kao supočinitelj u stjecaju počinio krivična djela ubojstvo u pokušaju, izazivanje opće opasnosti iz KZ-a F BiH i krivično djelo iz čl. 65. st. 1.(a) Zakona o oružju i streljivu HNŽ-a.

Za drugoosumnjičenog , odnosno, njegovog oca, su iznijeli da je kao supočinitelj u stjecaju počinio krivična djela ubojstvo u pokušaju i izazivanje opće opasnosti iz KZ-a FBiH.

Oštećenog su, praktično, pucnjima „izrešetali“, nanijevši mu pet prostrjelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijevoj potkoljenici te dvije ustrjelne rane na desnoj ruci, dok su mu metalnim predmetom i držalicom od sjekire nanijeli ozljede čela i lica.

Lukomirak je odmah po prijemu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar podvrgnut operativnom zahvatu, a hospitaliziran je na Klinici za ortopediju.

The post Ocu i sinu iz Konjica mjesec dana pritvora appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju