back to top

NOVAK NAKON POBJEDE NAD ALCARAZOM: Živim san

Srbijanski tenisač Novak Đoković plasirao se u još jedno finale Roland Garrosa pošto je bio bolji od prvog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza s 3-1 u setovima.

Na ruku su mu išli i Španjolčevi problemi s ozljedama koje su se pojavile u trećem setu.

Prije svega moram reći da Carlos nije imao sreće. Na ovoj razini, posljednja stvar koju želite su grčevi i fizički problemi na kraju Grand Slama i žao mi ga je. Nadam se da će se uspjeti oporaviti i uskoro vratiti. Rekao sam online, mlad je, ima puno vremena pred sobom i osvojit će ovaj turnir mnogo, mnogo puta. On je nevjerojatan igrač, nevjerojatan natjecatelj, jako dobar dečko, zaslužuje pljesak i svu podršku. Teško mu je kad ne zna što učiniti, predati meč ili završiti kako je uspio, ali čestitam mu na borbenosti i izdržanosti do zadnjeg poena. Veliko poštovanje za torekao je srpski tenisač.

Đoković je istaknuo kako se ni sam nije osjećao najugodnije.

Mislim da smo obojica bili na fizičkoj granici pred kraj drugog seta. Nisam se osjećao nimalo svježe, bili smo rame uz rame, utakmica je bila izjednačena. Ali od trenutka kada su ga uhvatili grčevi, meč je bio drugačiji. Samo sam pokušavao ostati usredotočen, ostati prisutan, nisam želio previše razmišljati o tome što se događa s druge strane mreže. Još jednom svaka mu čast, nadam se da će se brzo vratitirekao je Novak.

Naravno, cilj je treći naslov na Roland Garrosu i rekordni 23. Grand Slam, čime bi definitivno postao najbolji tenisač u povijesti.

Još nije gotovo, imam još jedan meč za par dana da igram za 23. Grand Slam naslov. Trenutno živim san, što drugo reći, još jedno finale Roland Garrosa. San je igrati ovdje u finalu, pokušat ću pokazati svoju najbolju igru. Nadam se da ću ponovno osvojiti ovaj turnirrekao je Đoković.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju