Njemački multimilijunaš je tvrtku poklonio zaposlenicima

marc cain

Multimilijunaš i kralj mode Helmut Schlotterer ostavio je vrijedan dar. svojim radnicima! Svoju tvrtku poklonio je svojim zaposlenicima! …

Rijetko je koji šef tako velikodušan: modna tvrtka Marc Cain iz Bodelshausena u okrugu Tübingen sada pripada zaposlenicima. Kako je tvrtka objavila u srijedu, multimilijunaš i osnivač Helmut Schlotterer prenio je svoje dionice na zakladu zaposlenika.

Na taj način vrijednosti tvrtke trebale bi se očuvati iu budućnosti.

Tvrtka Marc Cain proizvodi finu žensku modu, isporučenu u nekoliko desetaka zemalja. U 2020. godini tvrtka je imala prodaju od oko 200 milijuna eura diljem svijeta. Schlotterer je vodio tvrtku više od 50 godina.

Zaposlenici sada imaju priliku aktivno sudjelovati u uspjehu tvrtke i iskoristiti svoja glasačka prava kako bi odredili kako se profit koristi. Zakladom zaposlenika upravlja zaposleničko vijeće koje čine svi aktivni rukovoditelji.

“Više od svega važno mi je osigurati da Mark Kane bude stavljen u prave ruke. “Prodaja tvrtke nikada nije bila opcija za mene, a kako supruga i ja nemamo djece, odlučio sam osnovati zaklade za potporu opstanka tvrtke”, objasnio je Schlotterer u priopćenju za javnost, prenosi T-online.

Multimilijunaš si to može priuštiti: 2019. godine magazin Forbes njegovo je bogatstvo procijenio na oko 200 milijuna eura. Schlotterer je riješio i svoje nasljedstvo: njegova imovina ide privatnoj zakladi.

Izvor: Zanimobostidana.com

Molimo vas da internetski portali, ako kopirate originalni članak s naše stranice zanimljivosti dana, NAVEDITE NAS KAO IZVOR i MALO PROMIJENITE NASLOV. Hvala vam!

njemački multimilijunaš je tvrtku poklonio zaposlenicimanjemački multimilijunaš je tvrtku poklonio zaposlenicima


zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju