10 C
Sarajevo
Sri, 09, 22

Netflix do kraja godine planira dodatno naplaćivati dijeljenje šifri

Milioni kućanstava koja dijele svoje Netflix račune s prijateljima i članovima porodice možda će uskoro morati plaćati znatno više za pretplatu, ostvari li Netflix najavu o ukidanju dijeljenja šifri, a ono je zasad navodno planirano do kraja godine.

Prema izvještaju New York Timesa, uprava Netflixa svojim je zaposlenicima najavila plan o zabrani dijeljenja šifri u posljednja tri mjeseca 2022. godine.

Netflix procjenjuje da gotovo trećina svih kućanstava koja koriste ovu streaming uslugu ima zajednički račun koji plaća drugo kućanstvo.

“Uz 222 miliona kućanstava koja plaćaju uslugu našeg streaming servisa, procjenjujemo da se ona dijeli među više od 100 miliona dodatnih kućanstava”, objavio je Netflix u pregledu podataka o tromjesečnoj zaradi u aprilu.

Prema izvještaju objavljenom u utorak Netflix bi kasnije tokom godine želio uvesti i novu, jeftiniju razinu pretplate s reklamama.

Streaming div tek treba odrediti cijene za dodatne profile kućanstava koja dijele šifre.

Zabrana dijeljenja šifri trebala bi se provesti tako da se korisnicima s više profila, koje koriste ljudi na različitim lokacijama takva praksa ne zabrani, već da im se naplati nešto više za svakog dodatnog korisnika za kojega Netflix zaključi da ne pripada istom kućanstvu.

Netflixova namjera da poveća broj pretplatnika uslijedila je nakon što je servis nedavno objavio da je tokom tri prva mjeseca ove godine izgubio oko 200.000 pretplatnika. Sveukupno je na kraju prvog tromjesečja ove godine broj Netflixovih korisnika u svijetu pao na 221,6 miliona, prenosi Hina.

The post Netflix do kraja godine planira dodatno naplaćivati dijeljenje šifri appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa