Netflix će kroz godinu dana dodatno naplaćivati dijeljenje lozinke s drugima

Milioni domaćinstava koja dijele svoje Netflix naloge sa prijateljima i porodicom možda će uskoro morati da plate znatno više da bi se pretplatili ako Netflix ostvari najavu o ukidanju dijeljenja lozinki, što je navodno planirano za kraj godine.

Prema izvještaju New York Timesa, menadžment Netflxa je najavio svojim zaposlenima plan za zabranu dijeljenja lozinki u poslednja tri mjeseca 2022. godine.

Netflix procjenjuje da skoro trećina svih domaćinstava koja koriste ovu uslugu striminga imaju zajednički račun koji plaća drugo domaćinstvo.

„Sa 222 miliona domaćinstava koja plaćaju našu uslugu striminga, procjenjujemo da se dijeli na više od 100 miliona dodatnih domaćinstava“, objavio je Netflix u pregledu podataka o tromjesečnoj zaradi u aprilu.

Prema izvještaju objavljenom u utorak, Netflix bi kasnije tokom godine želio da uvede novi, jeftiniji nivo pretplate sa oglasima.

Gigant za striming tek treba da odredi cijene za dodatne profile domaćinstva koja dijele lozinku.

Zabranu dijeljenja lozinki treba sprovesti na način da korisnicima sa više profila, koje koriste ljudi na različitim lokacijama, to ne bude zabranjeno, već im se naplaćuje nešto više za svakog dodatnog korisnika za kojeg Netflix zaključi da ne pripada istom domaćinstvu.

Netfliksova namjera da poveća pretplatnike došla je nakon što je servis nedavno objavio da je izgubio oko 200.000 pretplatnika tokom prva tri mjeseca ove godine. Sveukupno, na kraju prvog kvartala ove godine, broj korisnika Netflixa širom svijeta pao je na 221,6 miliona.

 

Javno.ba

biznis.ba

drugi upravo čitaju