Netflix bilježi povećanje korisnika – zabrana se isplatila

Ono što smo mislili i kako se govorilo da će Netflix „propasti” kada se pokrene „zabrana dijeljenja lozinki”, čini se kako nije istinita. Baš naprotiv popularni servis za streaming objavio je svoje poslovne rezultate i dobit od početka ove godine pa do 31.03.2023.

Započeo Xiaomi Fan Festival 2023.

Oni su zaista za sve nas iznenađujući a za Netflix i više nego dobri. Ukratko slobodno možemo reći kako je „zabrana dijeljenja lozinki” odnosno nemogućnost dijeljenja zaista „isplatila” Netflixu.

Ukratko kažimo kako Netflix bilježi 1,75 milijuna novih korisnika (pretplatnika) što se svakako može zahvaliti „zabrana” koje se dotiču nemogućnost dijeljenja lozinki.

HAKOM testirao: najbolja mobilna mreža je…

Iako je ova odluka kada je prije nekih godinu dana prvi puta spomenuta, mnoge bacila u „očaj” čini se kako je proces prilagodbe prošao. Netflix je postepeno započeo s procesom implementacijom novog sustava naplate odnosno korištenja svojih usluga.


tekst1sl2 6

Osim novog načina (nemogućnosti podijele) korištenja lozinki, Netflix je i svoje usluge pojeftinio. Tako sada ona osnovna usluga košta (okvirnih) 5$, što se svakako pokazao kao dobar i „mudar” korak.

Samsung olakšava život vlasnicima kućnih ljubimaca, evo kako

Dok konkurencija poput HBO Max i dalje dozvoljava da se dijeli lozinka, s čak do pet različitih (korisničkih) profila, pitanje je samo vremena do kada će to biti moguće.


tekst1sl3 4

Jer nije novina kada jedna od streaming servisa uvede nešto novo, da to ostali samo iskopiraju. No vratimo se mi na Netflix i kažimo kako su sami prihodi porasli za 4% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Apple otvara prve prodavaonice u Indiji

Tako već sada možemo zaključiti i reći kako će Q1 biti i više nego zadovoljavajuće za ovu streaming platformu. No pošto je čitava priča tek krenula, pravi rezultati (financijska dobit) vidjet će se unutar Q3, kada čitav proces bude implementiran i završen u potpunosti.


xff 970x250 hr


tekst1naslovna 5

Ono što je sada jasno vidljivo je to kako „prve regije” gdje je Netflix krenuo s ovim novinama, doista su dobro prihvatile ovaj novi način poslovanja.

Huawei Enjoy 60X – dvostruka 50MP kamera i baterija od 7,000mAh

Glasine govore kako će Netflix za naše tržište (našu regiju) ove novitete plasirati u srpnju, pa ti početkom rujna ponovno mogli nešto više reći o ovoj temi.


tekst2naslovna 3

Odnosno o tome kako će novi način poslovanja utjecati na Netflixovo poslovanje „u našim krajevima”. Za sada je on isključivo aktualan na domaćem tlu odnosno unutar Sjedinjenih Američkih Država.

Mini Cooper S EV 2024. – službene fotografije

Dok će se uskoro proširiti na teritorij Kanade i Španjolske a zatim postepeno i na čitavo globalno tržište gdje Netflix bilježi svoje poslovanje. Za kraj želimo reći kako Netflix na „krilima dobrih poslovnih rezultata” gasi svoje DVD poslovanje.

tekst1naslovna 4

Ono je sam početak ove tvrtke i možemo reći kako je Netflix upravo iz DVD poslovanja „krenuo u čitavu priču”. Iako ova usluga i mogućnost korištenja nije bila dostupna kod nas.

TikTok – na rubu zabrane u Americi

Ovdje se radilo o mogućnosti „iznajmljivanja” DVD naslova (baš kao što ste išli donedavno u videoteku) te posve besplatno na svoju kućnu adresu dobiti dostavu za „izabranim” DVD naslovima.


tekst3sl3

Posljednji DVD naslovi bit će isporučeni korisnicima 29.09. nakon čega se DVD „poslovanje” zaista gasi i prestaje postojati.

itportal.ba

drugi upravo čitaju