NESREĆA KOD BANJE LUKE: POGINUO PACIJENT KOJEG JE PREVOZILA HITNA POMOĆ

nesreća kod banje luke: poginuo pacijent kojeg je prevozila hitna pomoć

Kako se nezvanično saznaje, pacijent koji se prevozio u sanitetskom vozilu je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na brzoj cesti Banja Luka-Laktaši, rekla je načelnica Urgentnog centra na UKC RS dr. Slavica Zeljković.

– U saobraćajnoj nesreći nezvanično saznajemo da je na mjestu nesreće stradao pacijent koji se prevozio u sanitetskom vozilu – ističe Zeljković za RTRS.

Navodi da su, iz iste saobraćajne nesreće dovezena tri pacijenta, vozač i medicinska sestra iz sanitetskog vozila iz Opće bolnice Bosanska Gradiška.

nesreća kod banje luke: poginuo pacijent kojeg je prevozila hitna pomoć
NESREĆA KOD BANJE LUKE: POGINUO PACIJENT KOJEG JE PREVOZILA HITNA POMOĆ

– Sestra je najlakše povrijeđena, s lakim tjelesnim povredama, ali ostaje na obzervaciji, a vozač je svjestan s povredom kuka i bit će hirurški zbrinut u toku danu. Nakon tog zahvata se očekuje prijem na traumatologiju – dodaje Zeljković.

Kako kaže, treća osoba, koja je učestvovala u saobraćajnoj nesreći, odnosno vozač drugog vozila je najteže povrijeđen.

– Došao je s poremećajem stanja svijesti, sa znacima šoka, reanimacija je odmah započeta, trenutno je na respiratoru, ali sve prognoze za njega su preuranjene – kaže Zeljković.

Kako se nezvanično saznaje, medicinska sestra koja je lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći saopćila je da je osoba koja se prevozila kao pacijent u sanitetskom vozilu stradala na mjestu nesreće.

hayat.ba

drugi upravo čitaju