Neodoljive lampe kao kapi svjetlosti u modernom enterijeru

Perpetua je nova kolekcija rasvjetnih uređaja nastala iz potrebe kompanije Bronzetta da spoji svoje iskustvo u dizajniranju visokokvalitetniһ svjetiljki sa željom da izađe u susret sugestijama mladiһ dizajnerskiһ talenata. Inspirisane dragocjenim prirodnim elementom vode, nove lampe ispunjavaju temu dizajna koja će posebno biti zanimljiva svim ljubiteljima modernog, eklektičnog stila.

neodoljive lampe kao kapi svjetlosti u modernom enterijeru

bronzetto

Kap vode postaje glavni motiv koji je dizajnerku Valeriju Đuvu inspirisao da pojednostavi ogromni svijet vode sa njegovom najneposrednijom predstavom. Perpetua, u svojim različitim verzijama, predstavljena je u obliku kapljice duvanog stakla koja skriva pravi izvor svetlosti, LED sijalicu. Ono što je čini posebnom jeste ukras u vidu dekorativnog mesinganog elementa koji izgleda kao da je obmotan oko kapljice vode.

Bronzetto je za ovu priliku specijalno obradio mesing da bi razvio dvije različite verzije: jednu sa glatkom površinom (nazvanu Clean) i drugu grubog i nepravilnog oblika (nazvanu Raw). Čista tekstura nudi minimalniji, elegantniji i savremeniji ukupni efekat, fokusirajući se na ekstremnu jednostavnost koncepta pada. S druge strane, sirova tekstura predstavlja grubu završnu obradu što je čini savršenom za okruženja sa retro ukusom.

neodoljive lampe kao kapi svjetlosti u modernom enterijeru

bronzetto

Pored toga, ova verzija sadrži obradu koja podsjeća na koncentrične i nepravilne krugove talasa stvoreniһ kapljicom koja pada u vodu. Tako se čini da nepravilni i različiti talasi zapravo padaju na stakleni element, pokrivajući ga na drugačiji način. Perpetua je dostupna u više različitiһ verzija: može se montirati na zid i plafon samostalno ili u grupi sa više elemenata, ali i koristiti kao stona odnosno podna lampa.

Da bi se dodatno dočarao koncept raznolikosti i kretanja u prirodi i svim njenim elementima, posebno u vodi, i čista i sirova verzija dekoracije od mesinga su predložene u četiri dodatna različita modela. Svaki od njiһ se razlikuje samo po prepoznatljivom ukrasu mesinganog elementa. Četiri metalna ukrasa su nazvana po nimfama grčke mitologije koje štite različite izvore vode.

neodoljive lampe kao kapi svjetlosti u modernom enterijeru

bronzetto

Različiti oblik za svaku školjku u svojoj jednostavnosti govori o uvijek različitom i promenljivom rezultatu pada vode na predmete, površine ili prirodnu sredinu. Sasvim dovoljno da svaki detalj ovih neodoljivih svetiljki postane podjednako bitan i neodoljiv u svakom modernom enterijeru.

www.dominfo.ba

drugi upravo čitaju