NENO, KĆERI MOJA 8. MARTA SAM TE PREDALA ČOVJEKU KOJI TE JE UBIO, PA DRUGI NISI NI DOČEKALA: BOLNE RIJEČI MAJKE

neno, kćeri moja 8. marta sam te predala čovjeku koji te je ubio, pa drugi nisi ni dočekala: bolne riječi majke

Tog dana zaprosio ju je mladi policajac Đorđe Pavlović (28). Sve to su proslavili onako kako i dolikuje u krugu porodice. Vjenčali su se 22. marta prošle godine.

Međutim, već 23. januara ove godine ona se vratila u dom svoje majke Ivane Bekić u Grocku. Suprug je tada prvi put potegao pištolj na nju, ali ona nije željela da ga prijavi policiji jer je znala koliko voli svoj poziv.

Jednostavno se okrenula. Majka Ivana ju je podržala u odluci.

Ipak, 10. februara ove godine nađena je mrtva u kući pored Đorđa. On im je presudio. Danas je mjesec dana od velike tragedije.

  • Nikada se nisam miješala u Nevenin izbor. Ona je moja kćerka i kada mi je rekla da je zaprošena bila sam najsretnija na svijetu. Znala sam kakve je obaveze kroz život čekaju, ali ona mi je rekla da je na sve spremna. Ja sam je podržala kao što i radim sa druge dvije kćerke – počinje svoju ispovijest Ivana Bekić.

Dan žena 8. mart ove godine jedva je preživjela. Sjetila se svega. Tada ju je predala čovjeku koji ju je ubio. Ivana dane provodi na groblju. Uskoro će Neveni i 40 dana, pa će obilježiti. Svega se nesretna majka sjeća, dana kada je Nevena rekla da je upoznala Đorđa, dana zabavljanja, kada je zatražio ruku njene kćerke, vjenčanja, razočarenja i smrti.

  • Tog 10. februara ove godine poslala sam kćerku kod Đorđa. Govorila mi je da joj se ne ide, molila me… Rekla sam joj: “Neno, sine, molim te idi i lijepo se pozdravite, raziđite se ko ljudi”. I Đorđe joj je rekao da bi bilo lijepo da se vide i da popričaju, a da ne okreću glavu jedno od drugog”. Nisam vjerovala da će je ubiti…- kaže Ivana, majka ubijene Nevene.

Teško je majci i da priča. Nema riječi da opišu njenu tugu.

  • Moja Nevena je 23. janura ove godine napustila supruga. Tada je mi je krišom poslala poruku i tražila da mu zovem oca jer je repetirao pištolj i uperio ka njoj. Roditelji su mu na svu sreću bili u blizini kuće gdje su oni živjeli. Tada ga je otac savladao. Ona me je molila da nikome ništa ne pričam. Nije željela da izgubi posao policajca. Obećala sam joj da ću šutjeti. Dvadest dana prije smrti bila je sretna. Živjela sa mnom i dvije sestre… – priča Ivana.

Ubjeđivala je Ivana svoju kćerku prije godinu dana da je mlada za udaju, ali toliko je voljela Đorđa da joj ništa nije bilo teško.

Nesretna majka bez najstarije kćerke Nevene ostala je 10. februara ove godine. Đorđe je nakon kraće raprave pucao u Nevenu, pa u sebe. Neđeni su mrtvi u kući u kojoj su živjeli.

Svim ženama želi da poruči samo jedno:

  • Ne trpite nasilje već ga prijavite policiji – kaže Ivana.

hayat.ba

drugi upravo čitaju