Ne želite gledati određene stvari na TikToku? Spremaju novu funkciju koja će filtrirati sadržaj!

Dio onoga što TikTok iskustvo čini jedinstvenim jest sposobnost ljudi da otkriju nove interese, kreatore i ideje. Platforma to želi dodatno potaknuti filtriranjem nepoželjnog sadržaja.

TikTok će ovom izmjenom svojim korisnicima dati višu razinu kontrole nad njihovom “For You” stranicom. Svako će moći navesti određene riječi ili hashtagove koje ne želi vidjeti u svojim feedovima te će ih aplikacija automatski filtrirati.

U svojoj su objavi dali su i konkretan primjer gdje bi takvo filtriranje moglo biti korisno. Ako ste na primjer gledali kako nešto napraviti i više ne želite da vam se nude DIY videozapisi ili ste nešto kuhali i ne želite u budućnosti stalno gledati videozapise s tom vrstom hrane, sve to ćete od sada moći izbjeći.

Filteri temeljeni na riječima trenutno prate samo opise videozapisa i naljepnice temeljene na tekstu.

Kasnije bi oni mogli biti puno moćniji: titlovi su temeljni dio TikToka, a njegovi automatski titlovi obično su prilično dobri, što znači da bi platforma mogla početi dublje razumijevati sadržaj svojih videozapisa. Za sada možete filtrirati samo pojedinačne riječi, ali kako se mašinsko učenje i jezični modeli nastavljaju poboljšavati, ta bi funkcija mogla brzo postati sofisticiranija. Što više razumije i svoj sadržaj i svoje gledatelje, to bolje može prilagoditi iskustvo.

“Raznolika TikTokova zajednica nadilazi generacije, od tinejdžera do baka i djedova i svih između. Gradimo imajući na umu ovu različitu publiku ograničavajući značajke prema dobi, osnažujući našu zajednicu kontrolama sadržaja i podržavajući porodice roditeljskim kontrolama. Danas najavljujemo nove opcije i tehnologije koje će pomoći gledateljima da prilagode svoje postavke gledanja i nastave imati sigurno i zabavno iskustvo na TikToku.”

TikTok također uvodi dva nova automatizirana alata za moderiranje i filtriranje.

Jedan, pod nazivom “Content Levels”, rangira sadržaj na temelju “tematske zrelosti” i osmišljen je da spriječi prikaz sadržaja za odrasle mladim korisnicima. (TikTok ga je uporedio sa sustavima ocjenjivanja koje biste pronašli na filmovima ili videoigrama.)

Drugi pokušava identificirati videozapise koji idu jedan za drugim i mogu biti problematični kao npr. modne dijete, sadržaj povezan s depresijom i slično — te će ih TikTok u ograničenom obliku prikazati korisnicima. TikTok već neko vrijeme radi na ovome.

Ne želite gledati određene stvari na TikToku? Spremaju novu funkciju koja će filtrirati sadržaj! Noob.ba.

www.noob.ba

drugi upravo čitaju