31.6 C
Sarajevo
Pon, 06, 22

Ne radi Vam laptop? Windows 11 ažuriranje prouzrokuje “plavi ekran smrti” i ruši aplikacije!

Prošlog utorka (10. maj) počelo je da pristiže Patch Tuesday ažuriranje za Windows. Međutim, ažuriranje sa sobom donosi i nove probleme.

Prvi problemi, koje su korisnici počeli da prijavljuju nakon instaliranja ažuriranja, se odnose na servere koji koriste Kerberos i Domain Controllere. Ovaj problem ne utiče na većinu standardnih korisnika, ali oni koji su za lične verzije Windows 11 ažuriranja instalirali KB5013943 zakrpu prijavljuju “plavi ekran smrti” (BSoD).

BSoD za Windows je “Stop Error”, a radi se o operaciji koja se aktivira kada operativni sistem prijavi sistemu da stopira sve akcije kako bi se zaustavila oštećenja u operativnom sistemu ili na podacima.

Sophos, kompanija koja osigurava antivirus softver, bio je jedna od prvih kompanija koje su prijavile aktuelni BSoD, koji korisnici dobijaju. Ukazuje se da je greška u vezi sa drajverima koji se često koriste od strane antivirus softvera ove kompanije (a vjerovatno i sa antivirus programima drugih kompanija). Srećom, Sophos je objavio i zaobilazno rješenje problema, a ažurirao je i sopstveni softver i drajvere.

PROČITAJ  NASA i Epic Games izradili stvarnu simulaciju Marsa

Korisnicima se preporučuje da pauziraju ažuriranja i da ih ne omogućavaju dok Microsoft zvanično ne objavi ispravku za svoj softver. Drugo rješenje je da se preimenuje drajver koji ima problem, ali je ovo potencijalno opasnije, prenosi Hothardware.

Ne radi Vam laptop? Windows 11 ažuriranje prouzrokuje “plavi ekran smrti” i ruši aplikacije! noob.ba.

Koliko je koristan ovaj članak?

-Click Here To Join Native Media

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa