NE DOZVOLIMO DA NAS VARAJU U MUBAREK MJESECU: SVE OVE KOJI DOLAZE NA VRATA I PRIKUPLJAJU NOVAC, SLOBODNO VRATITE ODAKLE SU DOŠLI

ne dozvolimo da nas varaju u mubarek mjesecu: sve ove koji dolaze na vrata i prikupljaju novac, slobodno vratite odakle su došli

Njegovo navodno ime je Mirza Selimović i predstavlja humanu organizaciju “Zlatna Ruka”.

Kako tvrdi Osman njemu su rekli da su ispred udruženja studenata iz Visokog.

  • Danas je dvojac sa slike “prikupljao pomoć” po Izbodu navodno za liječenje neke bolesne djevojčice. Tvrde da su ispred udruženja studenata, da su iz Visokog itd. Da bi neko organizovano prikupljao novac, mora kod sebe imati sva neophodna odobrenja nadležnih organa (općinski organ uprave i policija). Da bi dobio takva zvanična odobrenja mora dokumentovati razloge humanitarne akcije, historijat udruženja za koje radi/volontira itd.
  • Rijetko se desi da se nekom udruženju uopšte izda takva dozvola za prikupljanje novčanih sredstava na vašem kućnom pragu, ja lično ne znam za takav primjer kod nas. Sve ove koji Vam dolaze na vrata i prikupljaju novac ili prodaju neke markice itd. uz emotivne priče u pozadini, posebno u danima ramazana, slobodno vratite odakle su došli. Eventualno ih treba još i uslikati i obavezno prijaviti policiji.
  • Ne budimo naivni i ne dozvolimo da nas u mubarek mjesecu varaju i lažu pojedinci zarad lične koristi! Vi najbolje znate kome u našem komšiluku treba pomoći i kako Vi to možete, ako osjetite potrebnim, da pomognete– izjavio je Osman Salkić piše Crna-Hronika.

hayat.ba

drugi upravo čitaju