Navijači Sarajeva uspjeli u svojim namjerama: Emir Hadžić odlazi sa funkcije sportskog direktora FK Sarajevo

Na zvaničnoj stranici Bordo kluba objavljena je i izjava Emira Hadžića koji se rukovodstvu FK Sarajevo zahvalio na ukazanom povjerenju.

„Prije svega želio bih se zahvaliti predsjedniku Ismiru Mirviću na ukazanom povjerenju. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njim i za mene je velika čast što sam u ovom periodu bio sportski direktor Sarajeva. Jasno je da polusezona koja je iza nas nije bila u skladu sa renomeom kluba kakav je Sarajevo i da nisu ispunjena očekivanja ni nas samih kao ni navijača. Svjestan sam grešaka koje sam napravio i za njih preuzimam odgovornost”, poručio je Hadžić i dodao:

“Hvala svim uposlenicima kluba na profesionalnoj saradnji kao i navijačima koji su nas podržavali u teškim trenucima. Siguran sam da je sa g. Ismirom Mirvićem na čelu klub u dobrim rukama i da će uz podršku svih onih koji vole Sarajevo nastaviti rasti i razvijati se u pravom smjeru”. 

FK Sarajevo se zahvalio Emiru Hadžiću na vrijednom i predanom radu i poželio mu mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Emir će karijeru nastaviti kao direktor skauting službe za Balkan u okviru grupacije VTCY Sports koja ima udjel u klubovima Cardiff City FC, KV Kortrijk i FK Sarajevo. 

Nopomene radi, navijači Bordo kluba su nakon odlaska Feđe Dudića sa mjesta šefa stručnog štaba FK Sarajevo, tražili i odlazak Emira Hadžića smatrajući ga, uz Dudića, najodgovornijim za rezultatski brodolom ekipe sa Koševa.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju