NAŠA KUĆA JE BILA PUNA SMIJEHA, SADA JE POLA PORODICE NESTALO: VAPAJ ČOVJEKA KOJI JE U TRENU OSTAO BEZ ŽENE, SINOVA I UNUKE

naša kuća je bila puna smijeha, sada je pola porodice nestalo: vapaj čovjeka koji je u trenu ostao bez žene, sinova i unuke

Kuća porodice u Sremskoj Mitrovici sada je ispunjena prijateljima i rođacima koji su došli da se oproste od voljenih ljudi.

Ova strašna nesreća dogodila se 27. augusta oko 20:30 na magistralnom putu Prnjavor-Derventa, u naselju Štrbci. Prema sumnjama, udes se desio kada je Pasat, koji je vozio mladić Boban Đ. (26) iz Prnjavora, udario otpozadi u automobil u kojem je bila četvoročlana porodica iz Sremske Mitrovice.

– Naša kuća je nekada bila prepuna smijeha, a sada je polovina porodice nestala – kroz suze je rekao muž i otac poginulih za Ozon Media.

– Svi smo bili ovdje, nikada nije bilo tijesno. Dijelili smo skromno, ali sretno, sve što smo imali. Ali sada nemamo ništa, bez njih. Kako da se pomirimo s tim? Prazne sobe, njih nema. Jedan advokat iz Bosne nas je kontaktirao i ponudio da plati troškove. Ali kako? Kako da plate? Ništa ne može da vrati naš život – dodao je on.

– Nije lako zbog svih, ali posebno je teško zbog djevojčice. Bila je naša mala princeza – rekla je prva komšinica.

Majka male djevojčice je slomljena.

naša kuća je bila puna smijeha, sada je pola porodice nestalo: vapaj čovjeka koji je u trenu ostao bez žene, sinova i unuke
NAŠA KUĆA JE BILA PUNA SMIJEHA, SADA JE POLA PORODICE NESTALO: VAPAJ ČOVJEKA KOJI JE U TRENU OSTAO BEZ ŽENE, SINOVA I UNUKE

– Nismo znali šta se desilo i ko je poginuo. Bila je policija, ali nismo dobili mnogo informacija. Kontaktirali smo ljude iz Bosne, ali nismo uspjeli da saznamo ništa – objašnjava majka djevojčice kako su saznali za nesreću.

– Moja braća i majka su krenuli za Banju Luku da srede kuću, krenuli su u Peugeotu iz 2002. godine, automobilu koji nije mogao brzo da ide. Dejan je vozio, nikada ne bih dozvolila da on vozi ako nije pažljiv. Vožnju je uvijek obavljao pažljivo, poštujući zakone, nije htio da plaća kazne. Moja djevojčica je bila vezana za baku, a sada će zauvijek biti zajedno. Spremala sam moju djevojčicu za školu, mnogo se veselila, govorila je da će ustajati u šest ujutru da ne zakasni – rekla je majka nastradale šestogodišnje djevojčice.

Porodica je podijelila svoju tešku priču o trenucima poslije nesreće. Dejan je ostao mrtav na mjestu, dok su Vidosava, Aleksandar i djevojčica preminuli na putu do bolnice.

– Želimo da taj vozač bude kažnjen kako zaslužuje, ne samo par godina, već do kraja svog života. Našeg djeteta više nema, a oni sada zovu i pričaju o novcu, to je zaista strašno – kaže majka šestogodišnje djevojčice potreseno.

Nesretna porodica koja je izgubila svoje voljene u Bosni, prema riječima porodice, trebala bi da bude prenijeta u Sremsku Mitrovicu do kraja sedmice. Sve je već organizovano, rođaci su već stigli. Jedan od njih, koji živi u Beču, trenutno je u Banjoj Luci i čekaju da se vrati sa vijestima, porodica sa tugom priča o trenutnoj situaciji.

– Aleksandar je imao samo 19 godina, divan momak. Svaki dinar je davao djeci. Volio je djecu. Nije sebi kupio, već je davao da djeca kupe kokice ili nešto drugo – priča rodica:

– Bavio se sportom, mladić za svaku hvalu. Sada je njegov život ugašen. Dejan se tek oženio i dobio dijete. Beba od četiri mjeseca nikada neće upoznati svog oca, njegova žena je neutješna. Vidosavu mnogo građana Sremske Mitrovice poznaje, kao dobru i vrijednu ženu, iz velike i složne porodice.

Istraga je u toku i nju vodi Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, koje je obavilo uviđaj na licu mjesta uz prisustvo policijskih službenika iz Policijske stanice Prnjavor. Tužilaštvo intenzivno radi na rekonstrukciji događaja kako bi se razjasnila sva okolnosti ovog tragičnog događaja koji je ostavio dubok pečat tuge u Sremskoj Mitrovici.

hayat.ba

drugi upravo čitaju