Napustila je posao i postala “kći s punim radnim vremenom”

40-godišnja žena dala je otkaz kako bi postala “kćerka s punim radnim vremenom” koju plaćaju roditelji! Odluka 40-godišnjakinje da napusti posao i postane…

“Kći s punim radnim vremenom” zaposlena kod svojih roditelja izazvala je kontroverze u Kini.

Prošle godine, nakon 15 godina rada u novinskoj agenciji, 40-godišnja Nianan dala je otkaz na poslu. Morala je dežurati praktički 24 sata dnevno i stalno je bila pod velikim stresom. Srećom, njezini su roditelji smislili bolju, pomalo bizarnu ponudu za posao ako napusti posao koji ju je činio toliko nesretnom.

„Zašto jednostavno ne daš otkaz? Mi ćemo se financijski pobrinuti za tebe”, rekli su roditelji 40-godišnje Nianan, obećavši joj plaćati 4000 juana (570 dolara) mjesečno ako samo dođe živjeti s njima.

To je očito značilo da nema više troškova stanovanja, već velike uštede na hrani i raznim kućanskim potrepštinama, jer bi roditelji brinuli o takvim troškovima. Tako je Nianan dala otkaz na poslu i postala “kći s punim radnim vremenom”.

Nakon godinu dana provedenih kod roditelja, Nianan opisuje svoju profesiju kao “ispunjenu ljubavlju”. Dane provodi prateći majku i oca kad idu u kupovinu, kuha večeru s njima svake večeri, vozi ih uokolo kad zatreba, pa čak i sat vremena pleše s njima svaki dan.

Nianan kaže da je također odgovorna za upravljanje elektronikom u kući, kao i za planiranje jednog ili dva obiteljska putovanja svaki mjesec. Koliko god se ova rutina činila blaženom, 40-godišnjakinja kaže da još uvijek ponekad osjeća “želju da zaradi više novca”. Srećom, njezini roditelji nemaju ništa protiv ako je to ono što ona želi.

“Ako nađete prikladniji posao, možete se opet zaposliti. Ako ne želiš raditi, ostani doma i provodi vrijeme s nama.” rekli su Niananini roditelji.

Nianan je za South China Morning Post rekla da se njezina mjesečna plaća isplaćuje iz mjesečne mirovine njezinih roditelja od oko 100.000 juana (15.000 dolara).

Neobičan dogovor izazvao je žestoku internetsku raspravu u Kini ovog tjedna, pri čemu su neki ljudi kritizirali 40-godišnju ženu jer živi od svojih roditelja, a drugi su tvrdili da je to isključivo njihov obiteljski posao, ali i privatna stvar.

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju