2.7 C
Sarajevo
Čet, 12, 22

Napravite riblju čorbu po starom srpskom običaju

Sastojci:

700-800g rečne ribe (što više vrsta, to bolja čorba)
1/2 štapa praziluka
1 glavica crnog luka
5-6 kom. šargarepe
1 kom. korena peršuna
1 kom. korena paškanata
2-3 čena bijelog luka
1 kesica začina za riblju čorbu ili mješavina koju ćete sami napraviti (Mješavina so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, bijeli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna)
10-ak zrna bibera
3 lista lorbera
1 kašičica bijelog luka u granulama

Priprema:

Za početak skuvajte ribu. Kada je kuvana (pazite da se ne raspadne, teško ćete je očistiti od koščica) sklonite sa vatre da se prohladi. Procijedite. Tečnost sačuvajte, a ribu, pažljivo, očistite od koščica. Sve to ostavite sa strane.
U loncu, na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno isjeckan praziluk, crni luk i bijeli luk (pazite na bijeli). Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Malo propržite. Potom dodajte očišćenu ribu. U tečnosti, koju ste ostavili od kuvanja ribe, razmutite začin za riblju čorbu ili mješavinu začina koju ste sami spremili i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, bijeli luk u granulama i eventualno, dosolite, ako mislite da nije dovoljno slano. Pustite da ključa, petnaest minuta.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa