Nakon Crne Gore i Slovenije Dino Merlin u Hrvatskoj: Objavio datume koncerata za Rijeku, Zadar i Osijek

nakon crne gore i slovenije dino merlin u hrvatskoj: objavio datume koncerata za rijeku, zadar i osijek

Poslije više od pune četiri godine nestrpljivog iščekivanja i na veliku radost mnogobrojne publike Dino Merlin je za jesen najavio tri velika koncerta u Hrvatskoj, gdje će u tri sedmice prirediti nesumnjivo nezaboravan muzički doživljaj u tri velike dvorane.

U dvorani Mladost u Rijeci nastupit će 8. oktobra, sedmicu poslije u dvorani “Krešimir Ćosić” u Zadru, a treću subotu zaredom, u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Ovaj umjetnik nastupao je već u ovim dvoranama u sklopu svoje prethodne turneje Hotel Nacional nakon čega se okitio titulom rekordera u Hrvatskoj; napunivši sve navedene dvorane kao niko prije njega. Jer, kao jedan od omiljenih kantautora ovih prostora, uz pregršt emocija, svojoj publici potrudi se uvijek omogućiti i novi scenski spektakl. Pored live premijere najnovijih pjesama sa predstojećeg 12. studijskog albuma, donosi posebno osmišljen show i osvježenu koncertnu set-listu u izvedbi pratećeg benda, a vizuelni dojam show-a upotpunit će specijalni scenski efekti, koji će sasvim sigurno dati posebnu čar njegovim muzičkim spektaklima poznatim po najvišim produkcijskim standardima.

Već je poznato kako ulaznice za show Dine Merlina planu u rekordnom roku i da publika na nezaboravim koncertima uživa u putovanju kroz muzičke priče njegove karijere, koja uspješno traje više od trideset godina. Osim dobro poznatih svevremenskih hitova, bit će ovo prvi put da će publika u Hrvatskoj, ali i iz okruženja moći uživo čuti i neke od najnovijih hitova (“Mi”, “Dođi”, “Jedan dan, jedna noć”, “Krive karte”, “Kako da ti kažem”), koji u samo godinu dana imaju čak preko 80 miliona pregleda na njegovom YouTube kanalu koji broji blizu 600.000 pretplatnika.  

Ulaznice za koncerte u Rijeci, Zadru i Osijeku su u prodaji putem platforme Adriaticket, a već za sljedeću godinu u planu su i velike Arene u Zagrebu i Splitu, ali datumi tih koncertnih spektakla još nisu poznati.

www.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju