NAJSKUPLJI SLADOLED na svijetu je Byakuya!

Ako želite probati (trenutno) najskuplji sladoled na svijetu, bolje vam je da imate vrlo dubok džep da ga kupite! Japanski brend sladoleda “Cellato” osvojio je blistavu titulu Guinnessove knjige rekorda, …

stvarajući vrlo poseban desert – (trenutno) najskuplji sladoled na svijetu, napravljen od rijetkih sastojaka koji su podigli cijenu ove ledene delicije.

Porcija ukusne ledene poslastice – sladoleda pod nazivom Byakuya (Bjakuja) košta nevjerojatnih 873.400 japanskih jena, odnosno 6.329 eura! Za ovu cijenu sladoleda bilo bi vam dovoljno kupiti npr. dobar rabljeni auto.

Oni koji su imali novca i sreće da ga isprobaju uvjeravaju nas da je to svakako nešto o čemu treba pisati.

Razlog tako visoke “Guinnessove” cijene su sastojci, od kojih se ističe rijedak bijeli tartuf uzgojen u talijanskoj Albi, po cijeni od 2 milijuna japanskih jena (gotovo 13.889 eura) po kg. Ostali posebni sastojci uključuju Parmigiano Reggiano i talog od sakea.

„Trebalo nam je više od 1,5 godina za razvoj, uz puno pokušaja i pogrešaka da dobijemo pravi okus. Postizanje titule Guinnessovih svjetskih rekorda učinilo je trud vrijednim.” zastupnik firme “Cellato”

Napraviti najskuplji sladoled nije bio jedini “Cellatov” cilj. Htjeli su spojiti europske i japanske sastojke u obliku sladoleda. Da bi to učinio, Cellato je doveo Tadayoshija Yamadu, glavnog kuhara u RiVi, restoranu u Osaki poznatom po svojoj maštovitoj fuzijskoj kuhinji.

Nažalost, ekipa iz Guinnessove knjige rekorda nije mogla okusiti ovaj prekrasan užitak. No prema riječima osoblja Cellata koje je sudjelovalo u kušanju, bogat je okusom i teksturom.

Rekli su da snažna aroma bijelog tartufa ispunjava usta i nos, a zatim složeni i voćni okusi Parmigiano Reggiano. Talog od sakea upotpunjuje doživljaj veličanstvenog okusa.

drugi upravo čitaju