NAJKREMASTIJI ČOKOLADNI ČIZKEJK Kora od oreo keksa i bogat fil, a sve preliveno najfinijom glazurom

Sastojci:

Za koru:
200 g oreo keksa
70 g putera
Za fil:
300 g čokolade
600 g krem sira
100 ml slatke pavlake
50 g kondenzovanog mlijeka
Za preliv:
130 g slatke pavlake
100 g čokolade

Priprema:

Oreo keks sameljite u blenderu ili štapnim mikserom. Pomiješajte ga sa rastopljenim puterom i izmiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu. U kalupu formirajte koru i lijepo je poravnajte. U šerpici otopite čokoladu na umjerenoj vatri uz konstantno miješanje. Krem sir pomiješajte sa kondenzovanim mlijekom i umutite da se lijepo povežu. Dodajte rastopljenu čokoladu, pa sve lijepo sjedinite. Fil prebacite u kalup preko kore. Stavite čizkejk u frižider na minimum 3 sata da se stegne. Za preliv u šerpici pomiješajte slatku pavlaku i čokoladu, pa zagrijevajte na umjerenoj vatri dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Kada se čizkejk ohladio izvadite ga iz kalupa i prelijte topljenom čokoladom.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

drugi upravo čitaju