back to top

NAJKREMASTIJA POSNA TORTA Omiljena je na slavama – sočnom filu nijedan gost neće moći da odoli

Ovo su izdvojeni sastojci za taj recept:

1 šaka sjeckanih oraha

300 g šećera

2 kašičice sode bikarbone

18 kašika brašna

3 kašike džema

2 kašike kakaoa

4 kašike ulja

Sada ide fil, a za njega je potrebno:

300 grama posne mljevene plazme

2 kesice pudinga od čokolade

300 grama šećera u prahu

200 grama čokolade za kuvanje

250 grama posnog margarina

Još: 500 ml slatke pavlake za šlag

Ovo je priprema torte:

KORA: U vodi otopiti šećer pa dodati ulje, brašno pomiješano sa sodom, kakao, orahe i džem.

Tijesto podijeliti na dva dijela da se ispeku dve kore.

Peći u tepsiji br.30.

Pečene kore presjeći vodoravno tako od dvije kore da imamo 4 kore.

FIL: U vodi skuvati puding po upustvu. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom.

Smjesu dobro sjediniti.

Na kraju dodati posnu mljevenu plazmu.

Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst snijeg.

Filovati kora plus fil plus šlag i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.

BONUS VIDEO:

NAJKREMASTIJA POSNA TORTA Omiljena je na slavama – sočnom filu nijedan gost neće moći da odoli Aloonline.ba.

aloonline.ba

drugi upravo čitaju