
Ovo su izdvojeni sastojci za taj recept:
1 šaka sjeckanih oraha
300 g šećera
2 kašičice sode bikarbone
18 kašika brašna
3 kašike džema
2 kašike kakaoa
4 kašike ulja
Sada ide fil, a za njega je potrebno:
300 grama posne mljevene plazme
2 kesice pudinga od čokolade
300 grama šećera u prahu
200 grama čokolade za kuvanje
250 grama posnog margarina
Još: 500 ml slatke pavlake za šlag
Ovo je priprema torte:
KORA: U vodi otopiti šećer pa dodati ulje, brašno pomiješano sa sodom, kakao, orahe i džem.
Tijesto podijeliti na dva dijela da se ispeku dve kore.
Peći u tepsiji br.30.
Pečene kore presjeći vodoravno tako od dvije kore da imamo 4 kore.
FIL: U vodi skuvati puding po upustvu. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom.
Smjesu dobro sjediniti.
Na kraju dodati posnu mljevenu plazmu.
Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst snijeg.
Filovati kora plus fil plus šlag i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.
BONUS VIDEO:
NAJKREMASTIJA POSNA TORTA Omiljena je na slavama – sočnom filu nijedan gost neće moći da odoli Aloonline.ba.