Najbolje igrice za slabije računare 20 vrhunskih igrica!

Saznajte koje su to najbolje igrice za slabije računare ili laptope.

Ako ste zaglavili sa starim računarom ili laptopom sigurno nećete biti u mogućnosti da igrate najnovije naslove.
Međutim, nema potrebe da budemo tužni, jer smo pažljivo sastavili spisak top igre za PC koje su izašle u protekloj deceniji i kojima nisu potrebni računari koji koštaju bogatstvo, ili najnovija grafička kartica, što je prosječna plata.

Igre koje ćemo vam mi predložiti kao stvorene su za niskobudžetne računare i laptopove.

Ovo su bili naslovi koji su najviše puta skinuti i koji su se najviše igrali, a koji se mogu i igre koje su popularne i danas. Grafika je ono što igru čini lepom, ali sama priča kao i karakteri u toj priči čine igru nezaboravnom, oni koji su igrali Max Payne 1 ili ranije naslove serijala Need for Speed, kao što je Need for Speed Unleashed and Highstakes će se sigurno složiti sa mnom.

Većinu ovih igara možete igrati na Windows 7, Windows XP, Windows 8 ili 8.1, pa možda čak i na Windows 10 računarskom sistemu.

Uključili smo razne naslove igara  Pucačine, Trke, Strategije, FPS, Sportske , FIFA, Ratne Igre itd. Ove igre kada su puštene u prodaju bile su svrstane u legendarne, a situacija se nije puno promenila, a uz to mogu se igrati na sistemima koji nisu nešto preterano jaki, nemaju zasebnu grafičku karticu ili jednostavno imaju lošu grafičku karticu.

igrice za slabije računare ili laptope
Najbolje igrice za slabije računare ili laptope 20 VRHUNSKIH IGARA

Predlažemo vam najbolje igrice za slabije računare

Assassins Creed

 Assassins Creed  Prva igra izašla je  2007 godine, a na tržište ju je izbacila kompanija Ubisoft. Igra je postala ekstremno uspešna, i to ne samo taj jedan naslov, već čitav serijal koji je usledio. Ono što je presudilo da ova igra dobije ovoliku popularnost je koncept igre koji nije viđen do te 2007 godine!

To je istorijsko akcijska avantura. Assassins Creed igre u glavnom se osvrću na rivalstvo između dve istorijske tajne organizacije: Assassina i Templara.

najbolje igrice za slabije računare ili laptope 20 vrhunskih igara
Zanimljiva igra gdje ispunjavate misije glavnog lika

Igra je puštena na Microsoft Windows, PS3 i Xbox 360. U igri možete ispunjavati misije, a glavni karakter je Desmond Miles. Igrač mora da izvrši kompletno ubistvo javne ličnosti i raditi prikrivene misije kako vreme odmiče.

Need For Speed Underground 2

Need For Speed Underground 2 Ovo je druga igra u serijalu Need for Speed Underground. Ono što je unapređeno u samoj igri jeste dodavanje novih vozila koja je moguće dorađivati, kao i muzika. Ovo je možda i najbolja muzika koju je neka igra ikada imala.  Riders on the Storm je bila legendarna pesma u igri, a posle samo par trenutaka slušanja ovakve pesme dođe vam da dodate gas do daske.

Igra nije imala mnogo novih elemenata u poređenju sa Underground 1, ali je imala odličan gameplay, kao i grafiku (uzimajući u obzir kada je izašla). Obe igre se mogu igrati na dual core ili Core2Duo procesoru i na grafičkoj kartici Nvidia 610 (a možda i na nekim slabijim verzijama).

Need for Speed Most wanted

 Need for Speed Most wanted Ova igra je izašla 2005 godine u novembru. Fanovi serijala Need for Speed su se veoma unervozili posle Need for Speed Carbon nastavka, koji nije doneo ništa novo u poređenju sa underground serijalom. NFSMW 2005 je imao bez premca najbolji sistem i gameplay bežanja od policije.

Igra se razlikovala od onoga što su fanovi osetili u prijašnjim igrama i u njima je pobudila samo pozitivne emocije. Igra se može igrati i na rezolucijama 800×600 ili 1024×768. Grafika i muzička podloga je dosta dobra, dok je sistem i gameplay bežanja od policije za to vreme bio izvanredan.

GTA Vice City 

GTA Vice City  Igra koja je bila toliko zarazna da su je ljudi igrali danonoćno samo kako bi ostali uključeni u Vice City grad. Igrači su po prvi put imali tako veliki svet po kome bi mogli istraživati i raditi šta im je god volja. Igra je kodirana u light varijanti, kako bi svi mogli da igraju, bez obzira na grafičku karticu ili procesor koji se nalazio u njihovom računaru, tako da se ova igra mogla igrati na bukvalno bilo čemu.

I dalje je možete skinuti i igrati na slabijim računarima i laptopovima na manjim rezolucijama tipa 800×600, a igrač će vas i dalje moći zaraziti. Igra ima misije i odličnu priču uz stotine opcija dostupnih u Vice Cityju.  Igra je izašla 27 oktobra 2002 godine. Igra je veličine 1.5 GB i sa lakoćom je možete skinuti.

najbolje igrice za slabije računare ili laptope 20 vrhunskih igara
GTA

 GTA SAN Andreas

 GTA SAN Andreas  GTA San Andreas je i dan danas jedna od najpoznatijih open world igara i skinuta je mnogo puta od strane PC gamera. U odnosu na prethodnu igru u serijalu GTA (Vice City), San Andreas je imao mnogo veći svet koji se mogao istraživati, a uz to je imao i mnogo bolju grafiku.

Igru je izdao Rockstar studio 2004 godine, tačnije 26 oktobra. Igra je veličine 5.0 GB i cena joj je veoma niska sada, ako želite kupiti originalnu igru. Igra je jedna od najzanimljivijih dostupna za igranje i uz razne modove čeka vas mnogo sati nezaboravne zabave.

Max Payne

Max Payne  Odlična pozadinska muzika, odlična priča, grafika kao nikad to tada (u vreme 2001 godine). Igra je postala prva u mnogo čemu, pucnjava, metci, senke, samo su neke od stvari u čemu je Max Payne bio prvi u PC gaming svetu. Igra je postala ogroman hit među gamerima u to vreme.

Postala je toliko zarazna da mnogi gameri uopšte nisu spavali, već su igrali i pratili napetu priču koja prati igru, samo kako bi došli do kraja, odmotali klupko i završili igru. Priča je odlična i osmišljena bolje nego u i jednoj igri do tada, a mnogim današnjim igrama nedostaje upravo tok priče kakav je Max Payne imao.

Max Payne 2 

Max Payne 2  Pad Max Payna  Evo još jednog naslova koji obavezno morate odigrati ako vam se svideo Max Payne u originalnoj Max Payne igri. Igra je nešto kao nastavak originalnog nastavka, kojem fali noviteta. Igru je razvio i na tržipte izbacio Rockstar Games davne 2003 godine.

Mafia

Mafia Grad izgubljenog raja (eng. The City of Lost Heavens) Igra je postavljena u ranom periodu 20 veka. Igra na igrače ostavlja jedan potpuno poseban utisak, utisak starih gradova, ljudi, građevina, vozila i samog vremena. Osećate kao da ste prebačeni u potpuno drugi svet, dosta usporeniji od dosadašnjeg. Igra ima jako unikatnu priču, gameplay, open world i misije. Grafika je odlična i igru možete igrati na bilo kom slabijem računaru ili laptopu. Igra je izašla 28 avgusta 2002 godine, a na tržište ju je izbacio 2K Czech kompanija.

U 2010 godini usledio je nastavak igre pod nazivom Mafia 2 koji je kao remake prethodne verzije. Ako želite da postanete virtuelni gangster 20 veka obavezno morate da odigrate ove dve igre. Za ovu godinu je zakazan izlazak i igre Mafia 3 koja će biti nastavak Mafia 2 priče. Mnogi gameri širom svijeta očekuju novu Mafia igru i to sa razlogom!

Delta Force Black Hawk Down

 Delta Force Black Hawk Down  Igru je razvio i na tržište izbacila kompanija Novalogic. Delta Force je FPS video igra smeštena u ranim devedesetim godinama prethodnog veka, tokom mirovne misije u Somaliji. Igra je izbačena 2003 godine za Windows platformu. Igra je imala osrednji uspeh, ali je u svakom slučaju dobra timska igra ako želite da igrate FPS pucačinu koju možete pokrenuti na slabijem računaru ili laptopu. Bila je to česta igra u Delta Force serijalu napravljena od strane kompanije Novalogic.

najbolje igrice za slabije računare ili laptope 20 vrhunskih igara
Delta Force je FPS video igra smeštena u ranim devedesetim godinama prethodnog veka

Counter Strike Source

Counter Strike Source Igru pod nazivom Counter Strike 1.6 je napravila Valve Korporacija i u prodaju je puštena 1999 godine. Igra je prvo puštena za Windows platformu 2000te godine. Counter Strike Source je napravljen 2004 godine. Ovo je jedna od najuspešnijih igara ikada i procenjeno je da je prodano oko 35 miliona primeraka u čitavom CS serijalu.

Koncept igre je poprilično jednostavan, a igra je postavljena u različitim rundama gde igrači uzimaju svoju ulogu u timovima koji se međusobno bore, a ti timovi su counter teroristi i teroristi. Tokom svake runde igre, timovi se bore i tako do kraja, tim koji je pobedio u rundi kao nagradu dobija virtuelni novac. Igra je imala ogroman uspjeh u LAN zabavama, ali i u online igranju u kojem možete ostati satima.

Battlefield 2

Battlefield 2 Battlefield 2 je FPS video igra, napravljena od strane Digital Illusions CE (DICE) kompanije, sa dodatnim zaslugama Trauma Studija. Battlefield 2 je objavio Electronic Arts i predstavlja treću igru u Battlefield serijalu, u prodaju puštenu 21 juna 2005 godine. Igra je možda iz 2005 godine ali ima zapanjujuću grafiku i veoma je dobro kodirana i sa lakoćom se može igrati na mnogim računarima i laptopovima koji imaju Core i3 ili Core2Duo procesore. Odlična je FPS igra sa malim primesama strategije i velikim pritiskom da se ostvare ciljevi u igri. Battlefield 2 je nastavak originalnog Battlefield 1942 i nudi brojna poboljšanja u vidu grafike i gameplaya.

Age of Empires 3

Age of Empires 3  Age of Empires III je strategijska igra u realnom vremenu. Ovu video igru je napravio Microsoft Corporation Ensemble Studios i objavljena je od strane Microsoft Game Studija. Igra je puštena u prodaju 18 oktobra 2005te godine. Igra je treća u serijalu Age Of Empires i predstavlja nastavak Age of Empires 2.

Igra počinje tako što igrač gradi centar grada. Gradnja i unapređivanje resursa u gradu i borbi predstavlja samo neke zadatke koji su stavljeni pred igrače kako bi razvili i ojačali njihovo carstvo. Sam gameplay je upotpunjen i igrača drži budnog po čitavu noć, samo kako bi njegovo kraljevstvo postalo što jače. Odlična je igra ako ste u potrazi za igrom za slabije računare i laptopove, a uz to želite je igrati sa vašim prijateljima.

Rome Total War

Rome Total War   Igru je razvio Activision a u prodaju je puštena 22 septembra 2004 godine. Igra je napravila ogroman iskorak u odnosu na prethodne igre total war serijala. Gameplay je prosto brilijantan uz odličnu grafiku, detaljnu mapu i borbu između jedinica.

Za igrače strategijskih igara ima mnogo toga da ponudi i čak uz pravilne strategije možete da pobedite i znatno jačeg neprijatelja. Elementi umora i morala trupa je veoma dobro ugrađena u samu igru.

Call of Duty 2

Call of Duty 2 Call of Duty 2 je FPS igra iz 2005 godine i drugi nastavak Call of Duty serijala i predstavlja jednu od najboljih ratnih igrica ikada. Igra ima i singleplayer i multiplayer mod, a radnja se dešava u periodu Drugog svetskog rata. Igra ima ekstreman nivo pucačkih bitki i navodi vas na to da se zapitate da li će se vaš karakter izvući živ iz misije.

Misija Battle of Pointe du Hoc D-Day u SP delu je pravo remek delo PC gaming industrije. Smatra se za jednom od najboljih misija u igri ikada. Možete igrati sa užitkom uz odličan gameplay i grafiku (za to vreme, naravno). Igru je napravio Infinity Ward, a objavio Konami u oktobru 2005 godine.

Call of Duty 4 Modern Warfare

Call of Duty 4 Modern Warfare  Ovo je četvrta igra u Call of Duty serijalu a u prodaju je puštena 7 novembra 2007 godine. Igra je veoma poznata i prodata je u preko 11 miliona primeraka.

Igra je bazirana na priči o konfliktu između Rusije i Amerike, a priča zauzima mesto u 2011 godini, gdje je ekscentrični vođa pogubio predsednika neimenovane zemlje na Bliskom istoku i time započeo građanski rat u Rusiji. Singleplayer nudi dosta zanimljivih mogućnosti, ali ni blizu kao Multiplayer koji je i dan danas popularan.

Medal Of Honor Airborne

Medal Of Honor Airborne  Ovo je FPS igra i 11 u serijalu Medal of Honor. Igra je napravljena uz pomoć veoma unapređenog Unreal engina. U prodaju je puštena u septembru 2007. godine. Igra je napravljena veoma dobro i ne zahteva jaku grafičku karticu da je pokrene. Misije su smeštene na raznim lokacijama kao što su Italija, Francuska, Holandija i Nemačka, a u svakoj započinjete tako što skačete iza neprijateljskih linija (otuda i naziv Airborne). Gameplay je podjednako interesantan kao i kod ostalih delova Medal of Honor Serijala.

F1 2010

F1 2010 Kada je u pitanju ozbiljno trkanje ništa se ne može porediti sa Formula 1 trkama. U trkama jurcate brzinama preko 300 kilometara na čas i samo malo neprilagođavanje prilikom upravljanja kao rezultat može imati potpuno upropaštenu trku. Igra je izvrsna i može se igrati na sistemima sa Core2Duo ili čak Dual core procesorima i grafičkim karticama koje su ekvivalentne ili jače od AMD HD 5570 ili Nvidia 7900 GTX sa 1 GB ili 512 MB VRAMa. Igra je puštena u prodaju u septembru 2010 godine. Igru je napravio Codemaster i prodao masivnih 2.3 miliona primeraka širom sveta.

Minecraft

Naime radi se o najprodavanijoj igrici svih vremena. Minecraft je zadivio brojne generacije svojom jednostavnošću, a s druge strane dubokim sadržajem i gotovo neobjašnjivim šarmom.

najbolje igrice za slabije računare ili laptope 20 vrhunskih igara
Minecraft je zadivio brojne generacije svojom jednostavnošću

League of Legends

League of Legends ili kako se većinom govori LoL je igrica koja će zauvijek ostati u upisana u historiji PC igara kao jedna od najboljih i najpopularnijih. LoL je napravio pravu revoluciju kada je riječ o gaming svijetu i doveo je milione i milione novih korisnika u gaming industriju.

Ovo su naše igrice za slabije PC računare ili laptopove. Možda smo propustili neku od vaših omiljenih igara koju ste igrali godinama, možete podeliti s nama u komentare ispod pa ćemo mi dodati na ovaj popis ili nas jednostavno kontaktirajte.

Preporučujemo i ovo:

www.itrevolucija.com

drugi upravo čitaju