NAJBOLJA NATJECATELJKA PRVENSTVA: „Vrijedilo je svog napora“

Još jedno fantastično natjecanje je iza sebe ostavila najbolja bh. sportašica Lana Pudar.

Mostarka je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u izraelskom gradu Netanya osvojila dvije zlatne medalje i jednu srebrnu.

Lana je posljednju medalju osvojila u utrci na 100m delfin, koju je završila s vremenom 57.77, što je za 00.52 sekundi bilo brže od Amerikanke Leah Shackley. Prethodno je s vremenom 2:07.20 u disciplini 200m delfin osvojila titulu juniorske svjetske prvakinje i postavila novi rekord svjetskih juniorskih prvenstava. U disciplini 50m delfin bila je srebrna s vremenom 26.26, sa 6 stotinki zaostatka za zlatnom Leah Shackley iz SAD-a.

 – Vrlo sam zadovoljna postignutim rezultatima na ovom natjecanju, dvije zlatne i srebrna medalja su rekord prvenstva, a za mene najvrjedniji osvojeni pehar je pehar za najbolju natjecateljku na juniorskom SP-u, istakla je Lana Pudar.

Ove godine su se nizala velika natjecanja koja su za 17-godišnju djevojčicu teška fizički i psihički.

 – Za mene je ova sezona bila jako duga i naporna. Bilo je trenutaka kad je taj ritam treninga, natjecanja i odlazaka od kuće postao vrlo iscrpljujući. Ali kad stavimo sve na stol i vidimo što je sve postignuto u ovoj sezoni mogu zaista reći da je vrijedilo. Moj tim i ja smo jako ponosni na sve postignuto. To sve ne bi bilo moguće bez velike podrške sponzora, institucija i naravno moje obitelji i mog tima. Veliko hvala svima iz BiH i dijaspore na podršci, zaista mi mnogo znači i bilo mi je jako drago vidjeti bh. zastave i ovdje u Natanyi. Ove medalje i rezultati su uspjesi svih nas. Nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim rezultatima i u budućnosti, izjavila je Pudar.

Ovo je treće veliko natjecanje za Mostarku ovoga ljeta, a nakon što je bila jako dominantna na Europskom juniorskom prvenstvu, gdje je osvojila sve tri zlatne medalje, te dva odlična nastupa na Svjetskom seniorskom prvenstvu gdje je bila najbolja Europljanka na 200m delfin (4. mjesto).

Sjajna sezona

Lana Pudar je svoj osobni rekord na 200m delfin isplivala 8. srpnja ove godine na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu sa 2:06.26 i time pokazala koliko je još napredovala ove godine te da je njeni treneri i vodstvo i dalje drže na pravoj trasi dostizanja vlastitog maksimalnog potencijala. Osvojila je tri zlata. Potom je na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Fukuoki (Japan) u disciplini 200 metara delfin osvojila izvrsno četvrto mjesto sa 2:07.05 te bila najbolja Europljanka. Sad je na juniorskom SP-u osvojila dva zlata i jedno srebro.

Najbolja svih vremena iz BiH?

Lanin otac Velibor Pudar je već na društvenim mrežama istakao da je ona najbolji sportaš generalno u povijesti BiH, što je i vrlo vjerojatno s obzirom na dosadašnja postignuća. Lana je već sa 17 godina prilično dominantna u juniorskim europskim i svjetskim prvenstvima, a sa 16 godina je postala seniorska europska prvakinja. Ipak želimo vidjeti što će napraviti u sljedećim godinama jer je najvažnija natjecanja tek očekuju.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]

The post NAJBOLJA NATJECATELJKA PRVENSTVA: „Vrijedilo je svog napora“ appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju