21.6 C
Sarajevo
Ned, 06, 23

Na Trimuši trčalo 150 trkača u sklopu Mostar Move Week-a

U organizaciji škole trčanja “Sanus motus” Mostar, zajedno s ekipom Mostar Runners,  studentima Sveučilišta u Mostaru i rekreativnim trkačima iz Mostara u sklopu manifestacije “Mostar Move Week” održan je otvoreni noćni trkački trening na Trimuši.

Uz rukovodstvo trenera Vladimira Pokrajčića i Zorana Bilića više od 150 trkača je trčalo osvjetljenom Trimušom i šetalištem Bare.

Predsjednik Udruge “Sanus Motus” Vedran Markotić je na kraju treninga pozvao sve zainteresirane da se mogu priključiti Školi trčanja na njihovim redovnim treninzima ponedjeljkom od 19:45 h (Vojničko igralište), srijedom od 19:15 h (Atletska staza Univerziteta Džemal Bijedić) i petkom od 19:15 h (na Trimuši). Svi ste pozvani i dobrodošli promijeniti svoje navike i postati dijelom rekreativne trkačke zajednice. Dodatne informacije o školi trčanja Sanus motus na: https://www.sanus-motus.com/

Primjetan je porast broja ljudi koji se na razne načine rekreiraju na Trim stazi. Ipak, najviše je rekreativnih trkača koji od nedavno to mogu raditi i u večernjim satima. Naime, Trimuša je osvjetljena, kao i košarkaško, i novo dječije igralište, što uz šetalište Bare polako poprima obrise rekreativnog centra kakvog Mostar treba i zaslužuje. Vidljivi su napori Grada na čelu sa gredonačelnikom dr. Mariom Kordićem koji je prepoznao vrijednost ovoga prostora za sve građanke i građane Mostara, i to ovim putem želimo pohvaliti, istakao je Franjo Lovrić predsjednik udruge KINEZIS koja je koordinator Mostar Move Week-a.

Podsjetimo, Udruga Zdrav život – KINEZIS kao koordinator ovoga projekta za Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa Gradom Mostarom i partnerskim organizacijama pripremila je „Mostar Move Week“ kao najveći događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Tako Mostarke i Mostarci u razdoblju od 22-28.05.2023. sudjeluju u čak 16  aktivnosti koje se održavaju na različitim lokacijama i koje su namijenjene svim kronološkim uzrastima od djece do onih u zrelim godinama. Više o samom događaju na www.kinezis.ba

Na Trimuši trčalo 150 trkača u sklopu Mostar Move Week-a

The post Na Trimuši trčalo 150 trkača u sklopu Mostar Move Week-a appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa