NA SARAJEVSKOM AERODROMU UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA RATNE ZLOČINE, STIGAO LETOM IZ ISTANBULA

na sarajevskom aerodromu uhapšen osumnjičeni za ratne zločine, stigao letom iz istanbula

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, pripadnici ove jedinice su 1. augusta 2023., lišili slobode S.B. (1989.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bosanska Gradiška su 5. augusta 2023. lišili slobode dvojicu državljana BiH na prijelazu Bosanska Gradiška. Na ulasku u BiH lišen je slobode D.B. (1995.) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu. Na izlasku iz BiH lišen je slobode D.M. (1964.) jer ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 5. augusta 2023., lišili su slobode S.R. (1990.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Zenica raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Bosanski Brod i predat službenicima Policijske uprave Zenica. Uz navedeno, pripadnici ove jedinice su 3. augusta 2023., lišili slobode S.P. (1995.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Bosanski Brod i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Banja Luka, 4. augusta 2023., na letu iz Dortmunda, lišili su slobode D.D. (1993.), nakon što je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 2. augusta 2023., lišili su slobode N.Š. (1961.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Sarajevo raspisao potragu za njim zbog ratnog zločina. Nosilac putne isprave Sjedinjenih Američkih Država na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gorica, 1. augusta 2023., lišili su slobode bh. državljanina, N.M. (1977.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela Krijumčarenje osoba.   Navedena osoba je kontrolirana u graničnom pojasu na području Posušja i predata službenicima Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

hayat.ba

drugi upravo čitaju