NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA U BIH UHAPŠENO SEDAM OSOBA: EVO I ZBOG ČEGA

na graničnim prijelazima u bih uhapšeno sedam osoba: evo i zbog čega

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS za njim raspisalo potragu zbog krivičnog djela “ubistvo”.

Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predat službenicima MUP-a RS.

Istog dana, pripadnici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Vardište uhapsili osobu inicijala M.B. (1984.). Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela utaja. Državljanin BiH u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Teška krađa

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 17. maja 2023., uhapsili su osobu inicijala M.DŽ. (1979.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela “teška krađa”.

Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana, službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Gradiška uhapsili državljanku BiH, R.H. (1994.). Utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela “krađa”. Predata je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. Prethodno, 14. maja 2023., pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška uhapsili osobu M.M. (1970.), jer ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela “razbojnička krađa”. Državljanin BiH predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Raspisana potraga

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 16. maja 2023., uhapsili su osobu inicijala D.D. (1966.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela “nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 13. maja 2023., uhapsili su osobu inicijala Z.V. (1962.) jer je utvrđeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za njim zbog krivičnih djela “laka tjelesna povreda i izazivanje opće opasnosti”. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Brod i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

hayat.ba

drugi upravo čitaju