MUŠKARCU IZ ČAPLJINE ODREĐEN PRITVOR: KRVNIČKI PRETUKAO MAJKU, STARICA NIJE MOGLA HODATI

muškarcu iz čapljine određen pritvor: krvnički pretukao majku, starica nije mogla hodati

  • Osumnjičenom Boži Babiću se stavlja na teret da je 16. novembra 2023. godine, oko 18.30 sati, u porodičnoj kući koja se nalazi u mjestu Dretelj, Grad Čapljina, u kojoj živi njegova majka, oštećena P. B., obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, s čim se oštećena nije saglasila, da bi potom osumnjičeni oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim ju uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu povredu, te osjetila veliki strah i uznemirenost – navedeno je u saopćenju.

Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži Babiću, jer se isti krije i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

  • Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog istog krivičnog djela izdržavao je i kaznu zatvora. Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji s Policijskom upravom Čapljina, Policijska stanica Čapljina nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo – istaknuto je u saopćenju.

The post MUŠKARCU IZ ČAPLJINE ODREĐEN PRITVOR: KRVNIČKI PRETUKAO MAJKU, STARICA NIJE MOGLA HODATI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju