MUJČE DURIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bosanski kompozitori pjevače tjeraju u Srbiju

Nakon što je objavio novu pjesmu “Aman, aman ženo“ Mujče Durić sa svih strana dobija pozive za gostovanja, a nova pjesma naišla je na odličan prijem kod publike. Razgovor sa Mujčetom vodili smo u Luxemburgu gdje je imao dvodnevni nastup.

-Ja sam se prije bavio svirkom, bio sam klavijaturista, a pjevati sam počeo sasvim slučajno. Za sve je kriva pjesma “Jaro, jarane“ autora Sutka Suada Jusića iz Austrije. Ta pjesma je bila namijenjena nekom drugom, ali ja sam se odmah zaljubio u nju i odlučio da je snimim – rekao nam je Durić na početku razgovora.

Na naše  pitanje da li ima prijateljstva na estradi, Mujče nam je odgovorio:

-Ima, ali samo sa određenim ljudima, a to su izuzetci. Veoma malo ima pozitivnih ljudi na estradi, sve ostalo je veoma čudno, zavidno i ljubomorno. Iz tih i nekih drugih razloga sam odlučio i da novu pjesmu snimim u Beogradu zbog toga što kompozitori u Beogradu prije svega prezentuju svoj rad, uz reklamu njihovog rada pomažu i pjevaču sa kojim sarađuju. Dok kod naših kompozitora, samo si dobar dok snimaš kod njih, dok te kasiraju, a kasnije im više nisi interesantan. Meni je žao što je tako, ali sami bh. kompozitori nas tjeraju u susjednu državu.

mujče durić bez dlake na jeziku: bosanski kompozitori pjevače tjeraju u srbiju

Imaš duete sa Zlatom Avdić, Asimom Bajrićem…kažu da se malo više furaš na Asima?

-Ma, fura se on na mene (smijeh). Asim je izgradio svoju karijeru, znam kako i koliko se borio da postigne ovo gdje je danas. Bajrić je danas u mogućnosti, kada bi snimio rezept za supu, da bi bio veliki hit. Kada me pohvale, da ličim na njega i da u meni prepoznaju njegov stil, meni to jako prija i predstavlja mi zadovoljstvo. A, što se tiče Zlate Avdić, bila mi je nekad dobra prijateljica, to više nije, nažalost. Gotivim je, dobru smo pjesmu snimili, trebali smo da je prezentujemo u medijima, ali zbog njene neke privatne frke nije se nigdje reklamirala i žao mi je zbog toga. Sa moje strane saradnja je uvijek postojala, ali pjesma je rađena kod Seika u studiju i njih dvoje su se nešto pokoškali, pa je sve palo u zaborav.

Sa kim bi volio još da snimiš duet?

-Ni sa kim, jer smatram da treba svoju karijeru da gradim. Mislim da su dovoljna dva dueta, i da novac u budućnosti ulažem u sebe, svoje pjesme i vlastitu reklamu.

Piše: Bato Šišić

MUJČE DURIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Bosanski kompozitori pjevače tjeraju u Srbiju Express.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju