5.5 C
Sarajevo
Čet, 12, 22

“MOSTAR PROSTORI KOJI POKREĆU”: Pokrenuli djecu u četiri mostarske osnovne škole

Povodom obilježavanja “Europskog školskog sportskog dana” u organizaciji udruga “Zdrav život KINEZIS” i udruge “Nešto više” a u sklopu projekta “Mostar prostori koji pokreću” u četiri Osnovne škole u Mostaru kreirani su poligoni za razvoj bazičnih motoričkih znanja kod djece.

Tako su Osnovna škola u Rodoču, Buni, Blagaju i Bijelom polju u sklopu školskih sportskih igrališta dobili dodatni sadržaj za realizaciju nastave tjelesne i zdravstvene kulture u razrednoj nastavi. Kreirani poligoni su horizontalnog karaktera sa zadacima koji pokrivaju različite sadržaje bazičnih lokomotornih znanja koja su osnova motoričkog razvoja djece. Važno je naglasiti i inkluzivni karakter samih poligona koji su pristupačni i djeci sa posebnim potrebama, a iscrtani su veselim bojama koje dodatno motiviraju djecu na sudjelovanje, natjecanje i igru.

Predsjednik udruge KINEZIS dr. sc. Franjo Lovrić koji je ujedno koordinator Europskog školskog sportskog dana za Bosnu i Hercegovinu istakao je važnost nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i nepravedno  zanemarivanje ovog predmeta u osnovnim školama koje često nemaju adekvatne uvjete i sadržaje prilagođene djeci. Stoga su baš ovakvi poligoni koji se mogu provoditi na otvorenom i ne zahtijevaju neku dodatnu opremu odličan alat koji će pomoći učiteljima razredne nastave spomenutih škola u provedbi nastave TZK. 

Također ne treba izostaviti važnost školskog sporta koji je baza za uključivanje djece u sportske klubove. Stoga smo posebno ponosni jer je Europski Školski Sportski dan obilježen i u Bosni i Hercegovini  u 21 osnovnoj i srednjoj školi sa ukupnim brojem koji premašuje 2.000 učenika i učenica. Time se naša zemlja pridružila više od 7.000 tisuća događaja u 38 zemalja svijeta u kojima je ukupno sudjelovalo više od 2 milijuna učenika svih dobnih uzrasta.

  (FOTO) Smajlagić: Ovo je možda i posljednji momenat da se bh. rukomet stabilizuje
“MOSTAR PROSTORI KOJI POKREĆU”: Pokrenuli djecu u četiri mostarske osnovne škole

Vanja Sudar, projektna menadžerica “Udruge Nešto Više” navela je direktnu povezanost projekta “Mostar prostori koji pokreću” sa realiziranom aktivnošću. Naime, iscrtani poligoni ostaju u vlasništvo školama, a u slobodno vrijeme mogu ih koristiti  roditelji sa djecom, kao i sportski klubovi u treningu najmlađih kategorija.

Ova aktivnost realizira se kroz projekt Mostar: Prostori koji pokreću. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).

Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.

“MOSTAR PROSTORI KOJI POKREĆU”: Pokrenuli djecu u četiri mostarske osnovne škole

The post “MOSTAR PROSTORI KOJI POKREĆU”: Pokrenuli djecu u četiri mostarske osnovne škole appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa