3 C
Sarajevo
Pet, 02, 23

MOSTAR Na jubilarni sajam 'Dani trešnje 2022' dolazi 300 izlagača, partner Vlada Crne Gore

SARAJEVO, (Patria) – Jubilarni 20. mostarski sajam "Dani trešnje 2022" bit će održan od 22. do 24. juna ove godine i ugostiti će oko 300 izlagača iz BiH i regije.

Moto ovogodišnjeg Sajma gospodarstva, poljoprivrede i turizma "Dani trešnje 2022" je promocija suvenira i rukotvorina kao i zaštita starih zanata.

Ove godine partner Sajma je Vlada Crne Gore, a sve posjetitelje očekuje bogat program.

"Dosadašnja iskustva na "Danima trešnje" su pokazala zavidne rezultate na poljima turizma, poljoprivrede, gospodarstva a posebno u uspostavljanju poslovnih kontakta i relacija s prostora bivše Jugoslavije, odnosno zemalja u okruženju. Posebno nas raduje činjenica da je ovogodišnji partner Sajma Vlada Crne Gore preko Ministarstva gospodarstva, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstvo turizma", istaknuo je direktor Sajma Salem Bubalo.

Bubalo naglašava i kako ovu manifestaciju u budućnosti vidi kao posebno mjesto i priliku za kontinuriano predstavljanje dostignuća u oblasti gospodarstva, poljoprivrede i turizma sa kreacijom stvaranja nove vrijednosti na navedenim poljima.

Osim priznanja koja će biti uručena pojedincima i kolektivima, planirana su i naučna predavanja, te potpisivanje dva sporazuma o prijateljstvu i saradnji.

nap.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Supported by TNT Grupacija
Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa