MOSTAR MOVE WEEK 22-28.05.2023.

MOVE Week je godišnji europski događaj koji se tradicionalno održava u svibnju i sastavni je dio NowWeMOVE kampanje od 2012 godine.  S 1,8 milijuna sudionika u 2015., MOVE Week je postao najveći godišnji tjedan u Europi koji promiče dobrobiti redovitog bavljenja sportom i tjelesnom aktivnosti.

MOVE Week i NowWeMOVE kampanju globalno koordinira Međunarodno udruženje za sport i kulturu (ISCA) u suradnji s Europskom biciklističkom federacijom (ECF).

Udruga Zdrav život – KINEZIS kao koordinator ovoga projekta za Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa Gradom Mostarom i partnerskim organizacijama pripremila je „Mostar Move Week“ kao najveći događaj ovakve vrste u Bosni i Hercegovini. Tako će mostarke i mostarci u razdoblju od 22-28.05.2023. moći sudjelovati u čak 16  aktivnosti koje će se održavati na različitim lokacijama i koje su namijenjene svim kronološkim uzrastima od djece do onih u zrelim godinama.  

Primarni cilj projekta je promocija važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kroz predstavljanje organizacija i ponude sadržaja koji egzistiraju na području Grada Mostara. Ovaj festival sporta i tjelesne aktivnosti uključuje ​​događaje otvorenih vrata upoznavanja sa različitim sportovima i aktivnostima u lokalnim klubovima. Događaje poput šetnji, zabavnih utrka, planinarskih uspona, ulične sportske događaje, školske sportske događaje, kao i aktivnosti organizirane za osobe sa posebnim potrebama. Osnovni preduvjet događaja u sklopu „Mostar Move Week-a“ jeste da su besplatni i da aktiviraju i motiviraju ljude na kretanje.  Prijavite svoje sudjelovanje na: https://docs.google.com/forms/d/1TJwRxD-6VNEmns_0uSeiucvLeY5LCi6dMmOJpnXT9tM/edit?ts=64623323

MOSTAR MOVE WEEK 22-28.05.2023.

The post <strong>MOSTAR MOVE WEEK 22-28.05.2023.</strong> appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju