MOSTAR DOMAĆIN MEĐUNARODNOG CLIFF DIVING TRENING KAMPA

Pored novog nastupa najboljih svjetskih skakača i skakačica na Starom mostu, ove godine će od 23. do 28. avgusta biti organizovan i međunarodni cliff diving trening kamp na kojem će vještine brusiti neki budući šampioni.

Legenda cliff divinga, Kolumbijac Orlando Duque, nedavno je u Mostaru prisustvovao svečanom otvaranju obnovljene skakaonice Duradžik u blizini Starog mosta, projekta iza kojeg stoji Kluba skakača u vodu „Mostari“.

Tom prilikom rečeno je da će skakaonica služiti skakačima iz BiH i svijeta, te da su planirana takmičenja, radionice i škole skokova. Mjesec dana kasnije, najavljena je prva aktivnost na obnovljenoj skakaonici.

Krajem idućeg mjeseca, tačnije 27. avgusta, Stari most će ponovo biti pozornica Red Bull Cliff Diving takmičenja, a tom prilikom će se od 23. do 28. avgusta održati i međunarodni cliff diving trening kamp, na kojem će učesnici iz cijele Evrope trenirati sa bivšim svjetskim prvakom i učiti od njega.

MOSTAR DOMAĆIN MEĐUNARODNOG CLIFF DIVING TRENING KAMPA

Trening kamp je otvoren za sve talentovane cliff divere iz cijele Evrope, rođene između 23. avgusta 2004. i 23. avgusta 2006. godine, a prijave se mogu napraviti ovdje. Za prijavu je potrebno ostaviti osnovne podatke, kratki uvod o sebi, video sa kompilacijom skokova (u trajanju od najmanje 60 sekundi), te popis skokova koje izvodite. Prijave će pregledati lično Orlando Duque i 2. avgusta objaviti imena najmanje 15 skakača odabranih za kamp.

Učesnici će na kampu imati jedinstvenu priliku da uče od velikih imena cliff divinga, koja će im prenijeti svoja znanja i iskustva u svim segmentima bitnim za uspješnu skakačku karijeru.

Nakon raskošne takmičarske karijere, u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti, Duque – inače veliki prijatelj Mostara i naše zemlje – sada je sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Na Duradžiku su se godinama mladi skakači pripremali za skok sa Starog mosta. Možda baš zahvaljujući obnovljenoj skakaonici, Bosna i Hercegovina jednog dana u Red Bull Cliff Diving Svjetskom prvenstvu bude imala svoje predstavnike, koji će vještinu steći upravo na Duradžiku.

hayat.ba

drugi upravo čitaju