3 C
Sarajevo
Pet, 02, 23

MONSTRUM IZ SUSJEDSTVA: UGUŠIO MALOLJETNICU, TIJELO ZAMOTAO U TEPIH I BACIO! POKUŠAO SVALITI KRIVICU NA POLUBRATA

Izrečena mu je i mjera obveznog liječenja od ovisnosti.

Rožeku je kazna povećana nakon žalbe tužiteljstva. Obrazlažući zašto mu je povećana kazna, Visoki kazneni sud naveo je kako smatra da je prvostupanjski sud Rožeku pogrešno olakotnim cijenio što je žrtvu primio u stan bez ikakve naknade i tako je sklonio s ulice.

DJEVOJCI JE DAO DA KONZUMIRA ALKOHOL, TRAVU I SPEED

  • Iz podataka u spisu proizlazi da je optuženik od nje tražio da mu preda svoj mobitel i računalo koje je otuđila iz roditeljske kuće, što je optuženik prodao te za isto dobio novac i drogu koju su zajedno konzumirali. Kako je optuženik znao da je žrtva dijete, u bijegu iz roditeljske kuće i od ranije sklona konzumaciji droga, umjesto da je roditeljima ili institucijama dojavio gdje se ona nalazi, sklanjanjem s ulice zapravo je žrtvi omogućio daljnju konstantnu konzumaciju alkohola, marihuane i amfetamina jer, da je ostala na ulici, droga joj zasigurno ne bi bila dostupna u tim količinama te bi je možda pronašla policija ili roditelji koji su je intenzivno tražili ili bi se sama vratila kući. Pogrešno je prvostupanjski sud kao otegotnu okolnost cijenio što je optuženik žrtvi ostavio dostupnom svoju metadonsku terapiju. Ta okolnost predstavlja bitno obilježje tog kaznenog djela pa se ne može dvostruko cijeniti. Također otegotnim se ne može cijeniti da optuženik ne izražava iskreno žaljenje niti preuzima odgovornost za svoje postupke, s obzirom na to da se tijekom postupka izjasnio da se ne smatra krivim – naveo je Visoki kazneni sud u obrazloženju.
  ŠOKANTAN SLUČAJ U JOŠ JEDNOJ BH. ŠKOLI: NASTAVNIK POD ISTRAGOM ZBOG SUMNJE DA JE POKUŠAO DA OBLJUBI UČENICU

Podsjetimo, Rožek je početkom 2020. uhićen zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno u zagrebačkom naselju Sopot. Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je pred podrumom jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih. Istragom je utvrđeno da je umrla od posljedica gušenja.

OSTAVIO JE DJEVOJKU DA UMRE

Tokom suđenja je Rožek negirao krivnju, tvrdeći da je te noći bio u stanu s djevojkom i da je zaspao. Kad se probudio, kako je ispričao, djevojka je već bila mrtva. Tvrdio je da nije znao da je maloljetna i da je konzumirala velike količine marihuane i amfetamina.

Tijelo djevojke pronađeno je u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojem je Rožek boravio s njom. Djevojka je bila zamotana u tepih i ostavljena pred podrumom u zgradi u Zemljakovoj ulici. Umrla je u stanu u Šenovoj. 

  • Protiv nje nisam imao ništa. Bila je draga osoba, počeo sam je smatrati sestrom i prijateljicom i sklonio sam je s ulice. A tokom boravka u zatvoru sam saznao da je te večeri, na Valentinovo prošle godine, moj polubrat Ivica B. došao do stana i ubrizgao joj moju terapiju heptanona u ruku. I to je uzrok smrti jer ja kad sam stavljao njezino tijelo u tepih, nije imala drugih povreda osim podljeva na zapešću. Dakle, nije tačno, kako tvrde vještaci, da je ugušena i da je imala odbrambene povrede – pravdao se Rožek na sudu.
  NA APARATIMA: DJEČAK KOJEG JE AUTOMOBILOM UDARILA ODBORNICA DF-A I DALJE U TEŠKOM STANJU

POKUŠAO JE KRIVNJU SVALITI NA POLUBRATA

Odgovarajući na pitanje sutkinje je li maloljetnica konzumirala drogu i njegovu terapiju, Rožek je kazao da je terapiju držao u kupaonici, ali i u sobi pod ključem te da je ona konzumirala velike količine amfetamina i marihuane.

Tvrdio je da su polubratu u stanu ostale neke njegove stvari kad se odselio k prijatelju, a tih je dana postavljao knauf u jednom kafiću pa se s Ivicom nije mogao nalaziti.

  • Ali on je zato znao da je ona sama u stanu i mogao je doći kad je htio. Otjerao sam ga iz stana jer nije doprinosio, a čak je rekao da će i za njezine troškove sudjelovati jer su u vezi, a upoznali su se upravo u stanu. Nju, iako nije doprinosila za hranu, otjerao nisam jer je žena, ali i da joj se nešto ne dogodi na ulici – rekao je.

Rožek je tvrdio da je dan prije smrti djevojke popio veliku količinu Normabela, terapiju i marihuanu. Po terapiju je otišao u Dom zdravlja Siget te je pred medicinskom sestrom u ambulanti popio jednu dozu, dok je tri ili četiri bočice popio nedugo potom na klupici. U takvom stanju prijatelji su ga pronašli i odvezli kući gdje je, kako tvrdi, prespavao do sutradan ujutro. Ujutro je, tvrdi, našao tijelo maloljetnice.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa