Modni brend Coperni iznenadio novom revijom na kojoj su se pored manekenki pojavili i roboti

Francuski modni brend Coperni nedavno je na Paris Fashion Weeku odlučio da se na njihovoj reviji pored mankenki pojave i roboti kompanije Boston Dynamics, prenosi Klix.ba.

Obično su manekenke sa svojim nemogućim proporcijama i sposobnošću hodanja u visokim potpeticama zvijezde svakog modnog događaja kojim se divi publika. No, ovaj put, manekenke su imale ulogu ranjivih stvorenja od krvi i mesa na modnoj reviji Coperni u Parizu, gdje su pozornicu dijelile s pet robota takozvanih psećih automata.

Međutim, kada su se svjetla ugasila, pet pari zelenih očiju počelo je bljeskati u mraku. Kad su se crno-žuti roboti Boston Dynamica ušetali u prostoriju, na licima publike moglo se primijetiti uzbuđenje jer se činilo da svako stvorenje gleda u oči i približava se samoj publici.

Potom su se na pisti pojavile i manekenke koje su prilazile robotima, a onda joj je upravo robot pomogao da skine kaput. Drugi robot je nosio torbicu ovog brenda.

Dizajneri Cpoernija naveli su da je ova revija bila tzv. moderna bajka za koju ih je inspirisala pjesma “Vuk i janje” Jeana de la Fontainea, koja je iz 17. vijeka. Kako kažu pretvorili su ovu priču odnosima moći između ljudi i robota.

Žene.ba

The post Modni brend Coperni iznenadio novom revijom na kojoj su se pored manekenki pojavili i roboti appeared first on Žene.ba.

zene.ba

drugi upravo čitaju