MIRNESA NASJELA NA KLOPKU MOMKA: ROBERT JOJ JE LASKAO, OBEĆAVAO DA ĆE BITI SKUPA KADA BUDU IMALI NOVAC, A ONDA JE SVE PALO U VODU!

mirnesa nasjela na klopku momka: robert joj je laskao, obećavao da će biti skupa kada budu imali novac, a onda je sve palo u vodu!

Njemački mediji pišu kako je Mirnesa S. odustala od bijega, te kako ju je Robert motao oko prsta.

Prema riječima državnog advokata, Mirnesa S. (42) i Robert S. (29) planirali su veliku pljačku i ukrali 1,25 miliona eura iz firme za prevoz novca Prosegur. Mirnesa je sada u zatvoru, dok je Robert u bijegu.

Uskoro počinje suđenje

Mirnesi i jednom od Robertovih saučesnika, za kojeg se tvrdi da je organizovao njihov bijeg, ubrzo se u Stuttgartu sudi zbog zajedničke krađe. Portparol suda njemačkim medijima nije mogao dati tačan početak saslušanja.

Njemački mediji navode kako je Mirnesa S. upoznala Roberta S. u kafiću u Stuttgartu dok su obadvoje bili u društvu prijatelja. Mirnesa je spomenula kako radi u Proseguru i da je u nabildanom šarmeru vidjela svoju šansu. Dogovorili su sastanak.

Sastanku Roberta S. i Mirnese S. prisustvovao je i Robertov prijatelj Marko I. (45). Muškarci su brzo prionuli na posao i pitali Mirnesu može li se od Prosegura ukrasti novac, što je ona odbila.

No, Robert S. nije odustajao: laskao joj je, govorio da želi biti s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac, više nikada neće morati raditi.

Uvjeravanje je trajalo dvije sedmice

Robert je, prema optužnici, u roku od dvije sedmice uspio uvjeriti Mirnesu na zločin, pišu njemački mediji.

Dana 14. oktobbra 2022. godine 42-godišnjakinja je otišla na posao i oko 15 sati u neopaženom trenutku u kutiju je stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 eura. Kasnije je napustila prostorije.

Vani je Mirnesu čekao Robert S. u Mercedesu. Tada počinje njihov filmski bijeg. Kako navode njemački mediji, riješili su se Mirnesinog telefona i odvezli se u Beč, a tamo ih je čekao Marko I.

Bijeg u Srbiju

Robert je Mirnesi dao 20.000 eura, a ostatak plijena je zadržao. Tokom sljedećih nakon nekoliko dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju.

Trojac je bio sretan zbog milionske pljačke. Ali, novi zajednički život bez finansijskih briga koji je obećao Robert S. Mirnesi brzo se za plavušu pretvorio u pakao. Prema informacijama iz advokatskih krugova, njen čuvar nije skidao pogled s nje.

Robert S. više nije želio imati ništa s njom. Kad se požalila na to, zaprijetio joj je.

Robert S. je u bijegu

Na kraju se Mirnesa S. uplašila, te je pobjegla u Crnu Goru. Nakon toga je preko svog advokata stupila u kontakt s njemačkim vlastima i najavila da se želi predati.

Njemački mediji podsjećaju kako je Mirnesa S. 23. januara na aerodrom Stuttgart, gdje je uhapšena.

Dok je Mirnesa u zatvoru, pretpostavlja se kako Robert S. sada sav plijen troši sam.

Mirnesin advokat odbio je komentarisati detalje postupka prije početka suđenja, prenosi Fenix-magazin.

hayat.ba

drugi upravo čitaju