MILICA IVKOVIĆ: U Zlatnoj ligi smo pokazale da smo osjetno napredovale

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je imala još jednu vrlo dobru akciju u okviru Zlatne lige iako je ekipa upisala tri poraza i jednu pobjedu.

U grupi sa Francuskom i Španjolskom Zmajice su zauzele drugo mjesto, a pobjednice naše grupe, Francuskinje, su kasnije osvojile Zlatnu ligu.

Namučile Francusku

Francuskinje su dva seta u kompletnom natjecanju izgubile upravo od naših djevojaka. Sve ostale mečeve su dobile s po 3:0.

 – Zlatna liga je baš osjetno jače natjecanje. Imale smo Francusku na Europskom prvenstvu gdje smo lagano izgubile 3:0, ali ove godine smo vidjele da smo napredovale. Oba puta smo izgubile, ali po 3:1, što mogu reći da je napredak. Nažalost nismo prošle na Final Four, ali smo osjetno bolje u odnosu na prošlu godinu, smatra libero Zmajica, Milica Ivković i dodaje:

 – Drago mi je što su mlade igračice imale priliku da se dokažu jer je izbornik svima dao priliku, što je bitno jer nam slijedi i smjena generacija.

Opet nije bilo prilike za prave pripreme, ali djevojke su se vrlo dobro predstavile.

 – Svaku utakmicu smo bile bolje. Nažalost nismo imale prijateljskih utakmica. Smatram da smo imale dvije – tri prijateljske da bi bile još bolje. Bilo je priče da ćemo igrati s Hrvatskom pred Zlatnu ligu, ali se to nije dogodilo. Ovo je bila super priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo i smatram da imamo velike šanse za prolaz na EP. Također imamo veliku motivaciju jer znamo koliko nam je prošle godine bilo lijepo na EP-u, ističe Bilećanka.

MILICA IVKOVIĆ: U Zlatnoj ligi smo pokazale da smo osjetno napredovale

Velika šansa

Svoje drugo EP će najbolje bh. odbojkašice juriti u grupi F kvalifikacija preko Švicarske, Grčke i Norveške. Dva najbolja tima iz grupe idu na EP. Prva utakmica je na rasporedu 20./21. kolovoza u gostima protiv Norveške. Posljednja utakmica kvalifikacija je na rasporedu 10./11. rujna protiv Norveške. EP će se igrati 2023. u Belgiji, Italiji, Estoniji i Njemačkoj.

 – Pričale smo sa izbornikom (Stevan Ljubičić, op.a.) i on smatra da imamo jako veliku šansu. Grkinje su se podmladile, Norveška i Švicarska nisu neke jake reprezentacije. Prve dvije selekcije idu na EP, tako da imamo baš veliku šansu, vjeruje Milica.

Pripreme će početi krajem srpnja, ali i dalje u oslabljenom sastavu kao u Zlatnoj ligi.

 – Edina Begić sigurno neće igrati, za Edinu Selimović još ne znamo. Iman Isanović i Jelena Mlađenović će opet nedostajati, a sve ostale bi trebale biti spremne, zaključila je Milica Ivković.

Sezona karijere

Milica Ivković je prošle sezone nastupala za rumunjski klub Alba Blaž. Bila je to njena uvjerljivo najbolja sezona u karijeri.

 – Osvojile smo sve što se može osvojiti (prvenstvo, Kup, Superkup) i došle do polufinala CEV kupa. Za mene je to nešto što sam maštala kao dijete i to se sad ostvarilo. Jako profesionalan klub. Za sljedeću sezonu još ne znam gdje ću igrati i gledam koja mi je najbolja opcija. Među njima je i ostanak u Rumunjskoj, kazala je Milica.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]

The post MILICA IVKOVIĆ: U Zlatnoj ligi smo pokazale da smo osjetno napredovale appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju