MEKANE POSNE KIFLICE Prave se brzo i lako, a okus će vas oduševiti

mekane posne kiflice prave se brzo i lako, a okus će vas oduševiti

Potrebno je

poster
600 g brašna
1 kvasac
450 ml vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za premaz:

šaka susama
50 ml vode
1 kašičica brašna
Priprema

Zagrijte rernu na 220 stepeni. Onda pomješajte so i brašno, sipajte vodu, kvasac i šećer. Od sastojaka umjesite tijesto, pokrijte ga krpom i ostavite da se udvostruči, na toplom mjestu. Premijesite tijesto, ponovo ga pokrijte i ostavite da naraste. Zatim ga prebacite na pobrašnjenu površinu i podijelite na 16 dijelova. Rukom napravite loptice pa ih uz pomoć oklagije razvucite u obliku elipse. Zatim urolajte svaku lopticu. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U zasebnoj posudi pomješajte brašno, vodu, i susam. Tom smjesom premažite svaku kiflicu. Na kraju, pecite nekih 10 minuta u zagrijanoj rerni na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu na 200 i pecite još 10 minuta. Služite ih samostalno ili uz neki prilog po ukusu.

BONUS VIDEO:

MEKANE POSNE KIFLICE Prave se brzo i lako, a okus će vas oduševiti Aloonline.ba.

aloonline.ba

drugi upravo čitaju