MEDALJA KOJA SE TRAŽILA: Đoković u potrazi za zlatom u Parizu, prisjetio se dosadašnjih nastupa na Olimpijskim igrama

Novak Đoković će nastupiti na ATP turniru u Ženevi prije Roland Garrosa.

Nakon toga slijede mu dva ključna turnira. Prvo spomenuti Grand Slam, ali i pokušaj osvajanja zlatne olimpijske medalje u istom gradu.

O tome je govorio za internet stranicu Međunarodne teniske federacije (ITF), prije svog petog nastupa na OI.

2008. sam osvojio brončanu medalju u Pekingu. Najveće zadovoljstvo bilo mi je nositi srpsku zastavu na otvaranju. Nisam imao iskustvo poput onog u Londonu 2012. i nadam se da ću moći doživjeti i uživati na Olimpijadi u Parizu jer je to jedinstveno iskustvo rekao je.

Zatim je dodao:

Biti dio olimpijskog tima i predstavljati svoju zemlju je velika čast. Posebno je biti dio najstarijeg sportskog natjecanja u povijesti. Naravno, velika je želja osvojiti zlatnu medalju ili bilo koju medalju za svoju zemlju. To je jedan od najvećih prioriteta/ciljeva ove godine, nastavio je najbolji tenisač svijeta.

Istaknuo je posebnu atmosferu na OI, posebno na terenima Roland Garrosa, te mogućnost susreta i razgovora s vrhunskim sportašima svijeta. Naglasio je važnost timskog duha koju njeguje Davis Cup natjecanje, suprotno od individualnog natjecanja.

No, iz prijašnjih iskustava na OI-u naučit ću te nastojati zadržati svoju rutinu te prikazati svoju najbolju igru, zaključio je Đoković čiji je skor na OI-u 13-6. U Tokiju je poražen u polufinalu od Alexandera Zvereva, a nakon susreta s Pablom Carreñom Bustom osvojio je četvrto mjesto.

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Javno.ba )

drugi upravo čitaju