McEnroe: Alcaraz prvi favorit na RG!

Legendarni američki tenisač John McEnroe rekao je za španjolsku Marcu da Carlos Alcaraz ima najveće šanse za osvajanje Roland Garrosa ako Rafael Nadal odustane, dok je po njemu Novak Đoković drugi favorit.

-Alcaraz je prvi favorit, a slijedi ga Đoković. Španjolac je pokazao da je spreman, ostali iz mlađe generacije još nisu. Ima takvu osobnost da svi žele njegovu pobjedu. Ima 20 godina i već je postao ambasador našeg sporta. Đoković nije dobio poštovanje koje zaslužuje. Možete se slagati s njim ili ne, rekao je McEnroe i dodao:

– Jasno je da Roland Garros neće biti isti bez Nadala. Žao mi je što neće igrati, ali otvara se mogućnost da netko drugi pobijedi u Parizu. Siguran sam da je Nadal učinio sve da se oporavi i da nije želio da ovako završi. Zbog toga je rekao da se sljedeće godine želi oprostiti od igračke karijere. Moramo poštovati njegovu želju što god učinio.

Podsjetio je da je Nadal uvijek bio favorit za osvajanje Roland Garrosa kad god je igrao u Parizu.

Sada ima osam tenisača koji mogu pobijediti. Istina je da je Đoković slavio dva puta. Idealno bi bilo da Rafa igra na visokoj razini i netko je morao pokazati da je bolji od njega u tim okolnostima. To su ljudi htjeli vidjeti, rekao je McEnroe.

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju