Marko Maksimović: Fokusirani smo na Željezničar, nema velikih riječi i obećanja

Ekipa Leotara kao posljednja na tabeli dočekala je reprezentativnu pauzu. Tim je u međuvremenu preuzeo Marko Maksimović, koji sada ima delikatan zadatak, odnosno da spremi ekipu za bijeg sa dna.

Mladi stručnjak odradio je već nekoliko treninga sa novom ekipom, a posmatrao je i remi trebinjskog tima protiv Slobode (0:0). U razgovoru za Glas Srpske, Maksimović je priznao da je zadovoljan izdanjem ekipe koju je preuzeo.

Pripremao sam tim za duel sa Tuzlacima. Cilj je bio da probudimo ekipu. Može se reći da smo i uspjeli. Bili smo bliži pobjedi, ali na kraju možemo biti zadovoljni neriješenim rezultatom i činjenicom da smo prekinuli seriju poraza. Prvi utisak je da će biti dosta posla, veliki je izazov, ali nema predaje. Vjerujem u sebe, u svoj rad, saradnike i nadamo se najboljem, prije svega, da izvučemo maksimum iz ekipe do polusezone, kazao je Maksimović.

Uprava Leotara vjeruje da je mladi banjalučki trener čovjek koji će napraviti željeni rezultat, a Maksimović od svojih igrača traži rad, predanost i maksimalan fokus.

Od svojih momaka očekujem da se ponašaju ovako kako su se ponašali protiv Slobode i da jako rade i onda sigurno ni ‘‘njegovo veličanstvo‘‘ rezultat neće izostati. Neozbiljno je da mi sa posljednjeg mjesta nekome prijetimo, poručio je Maksimović.

Naredne četiri prvenstvene utakmice Leotar će odigrati na svom terenu jer je na startu sezone mijenjao domaćinstvo. Na Police redom dolaze Željezničar, dobojska Sloga, šampion Zrinjski i Široki Brijeg.

Pred nama je serija teških utakmica, ali spremamo jednu po jednu. Sada smo fokusirani na Željezničar. Nema velikih riječi i obećanja, idemo od utakmice do utakmice. Isto kako će nama ovo biti teški dueli, vjerujte da neće biti lako ni našim rivalima ovdje, kazao je Maksimović.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju