12 C
Sarajevo
Pon, 09, 22

Marjan Mijajlović otkrio stvarne razloge povlačenja: Nisu mi dali da budem Bosanac, morao sam birati tor, a ja ovca nisam…

Mijalović je sinoć putem statusa na Facebooku objavio je da se zbog nekih zlih jezika odlučio povući sa mjesta komentatora. 

Danas je Mijajlović dao telefonski intervju za Source.ba i otkrio stvarne razloge zbog kojih je donio takvu odluku.

“U BiH ima mnogo većih problema od ovoga. Moram da kažem da moj idealan odnos sa rajom u Bosni ostaje na vrhunskom nivou. Moram da upozorim na druge stvari koje sam trpio sa svih strana po leđima”, započinje razgovor Maki.

“Našao sam se između dvije tri vatre, za jedne sam bio jedno, a za druge drugo. Nisu mi dali da kažem da sam Bosanac, i onda sam morao po nekima da odaberem tor, a ja ovca nisam i to nisam htio”, priča Mijajlović.

“Mislio sam da se to promjenilo, posebno poslije evropskih utakmica Veleža, kada je atmosfera bila sjajna, ali ipak nije. Kao po nekoj komandi, ja ne čitam te komentare i nevjerovatno je da kada neki drugi kometatori kada rade utakmice, sve je ok, ali kada Marjan odradi prenos, onda dolaze komentari, ‘Marjan je poludio‘, Marjan krešti i galami‘ i sve ostale stvari.  Slušaj, meni to sam mojim CV-ijem, nije potrebno. Fudbalska utakmica nije dženaza. Pokušavao sam da oraspoložim i razrahatim ljude nakon teških tema, očigledno da sam ja bio prebrz za neke. Ipak, nekima sam smetao i aposlutno sa znanjem tri svjetska jezika i toliko pročitanih knjiga, ne želim da dozvolim da me Kurta i Murta vrijeđa i orgija nada mnom”, govori Mijajlović.

Marjan nakon svega ističe da će ostati u sportu i medijima, ali da ga za mikrofonom više nećemo imati priliku slušati, te da će sada iskoristiti priliku da i on analizira rad drugih.

  SPORT: DE JONG NE ŽELI OTIĆI IZ BARCELONE – KLUB JE U PANICI

“Sad ću ja lijepo iz fotelje da analiziram druge. Sad ćeš da vidiš kakav će cirkus da bude. Kako je moguće da ljudi koji imaju popularnost na ulici, i među ljudima, opet smetaju nekima. Došli smo u fazu da iznošenje znanja predstavlja problem. Ja sam se pripremao za prenose, nisam ih radio iz kafane. Problem je što sam znao, jel?! Najdebilnija izjava koja postoji ‘ćutanje je zlato‘. Neću više sebi da dozvolim da budem poligon za neke frustrirane ljude. Možda ga vara žena, pa on po meni skače. Nek se narod okomi na političare, kao što se okomi nekad na nas”, zaključio je za kraj razgovora legendarni Marjan Mijajlović.

sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa