MARIĆ: Uskoro ćemo birati upravu, a onda se baviti strukom i ekipom

Košarkaši mostarskog Zrinjskog su prošle sezone na terenu izborili poziciju koja im jamči sljedeću sezonu u elitnom rangu bosanskohercegovačke Košarke.

Ipak donedavno u klubu nisu bili potpuno sigurni u ovo jer, kako kažu, revidirana pravila prošle sezone, koja su klubovima trebala olakšati sezonu poslije svih zabrana usljed pandemije, nisu bila potpuno jasna.

 – KSBiH nije precizirao odluku od Ligi 14 jer nije bilo jasno je li to sa Igokeom ili bez Igokee. Ako je sa Igokeom, onda je Zrinjski petnaesti klub. Čekali smo prijavu Igokee u Ligu prvaka, jer Zrinjski automatski igra Premijer ligu ako oni igraju Ligu prvaka. Nakon njihove prijave definitivno je da i sljedeće sezone igramo Premijer ligu, pojasnio je predsjednik Zrinjskog Igor Marić.

Plemići su imali dosta burnu sezonu u kojoj su uspjeli očuvati status člana elitnog ranga, a ovaj rezultat su ostvarili sa mladim sastavom kojeg je predvodio trener Neven Nikolić što uspjehu pruža vrijednost više.

Zrinjski u ovom trenutku ima pod ugovorom šest igrača, a to su: Soldo, Zlomislić, Đurašević, Božić, Čerkezović, Podojak. O daljim planovima će detaljnije tek poslije slaganja uprave.

 – Ovih dana ćemo zakazati Izbornu skupštinu kluba, imenovat će se novi Upravni odbor koji će donijeti odluke o budžetu, treneru, ekipi. Skupština će biti 22. srpnja ili najkasnije do kraja mjeseca. Imamo vremena da poslije razgovaramo sa strukom i igračima te da se pripremimo za natjecanje, kaže Marić i dodaje:

 – Čekali smo rebalans budžeta grada Mostara, i podršku grada koju nismo dobili. Morat ćemo opet svojim osobnim sredstvima dalje financirati klub do nekih boljih vremena.

Financiranje očito ostaje najveći problem kluba i za ubuduće.

 – Vršit ćemo dalje pritisak na vlast da nas uvrste u proračune, kako gradsku tako i županijsku, jer mi smo jedini Košarkaški premijerligaš u županiji, pa samim tim očekujemo potporu koja je dosad izostala. Poslije korone je najavljivano je da će sportski klubovi biti pomognuti od županije i Federacije međutim ništa konkretno se na terenu nije ispoštovalo. Uveli su nam razne zabrane, rastjerali sponzore, nama su i dalje dolazili računi, a nismo mogli raditi. A onda nitko nije prihvatio odgovornost da pomogne te sportske klubove, rekao je Igor Marić. Er.B.

MARIĆ: Uskoro ćemo birati upravu, a onda se baviti strukom i ekipom

The post MARIĆ: Uskoro ćemo birati upravu, a onda se baviti strukom i ekipom appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju