18.8 C
Sarajevo
Sub, 08, 22

MAMA I KĆERKA SASTALE SE PRVI PUT NAKON 80 GODINA NA PROSLAVI MAJČINOG 98. ROĐENDANA

Kao mlada židovska izbjeglica, Cole je pobjegla iz Austrije 1939. u Englesku na početku Drugog svjetskog rata. Nekoliko godina kasnije, postala je majka u dobi od 18 godina. Ograničeno obrazovanje i ekonomske poteškoće nisu joj ostavile drugog izbora nego da svoju novorođenu kćer preda na posvajanje.

Iako joj je nikada više nije bilo dopušteno stupiti u kontakt sa svojim djetetom, Cole je nastavila živjeti ispunjen život. Preselila se u Kanadu, stekla nekoliko diploma i proputovala svijet.

U međuvremenu: Coleina kći Sonya Grist nije imala gotovo nikakve informacije o svojoj biološkoj majci i vjerovala je da je mrtva. Gristin sin Stephen je došao do nekih saznanja, a za Toronto Sun je ispričao:

  • Otkrio sam da Gerda, biološka majka moje majke, ima posinka i kontaktirao sam ga na Facebooku: ‘Nedostaje mi još jedna informacija. Trebam samo Gerdin smrtni list…možete li mi pomoći oko toga?’ A on je rekao: ‘Nećeš pronaći njezinu smrtovnicu jer je još živa i živi u staračkom domu u Kanadi.’ A ja sam promislio: ‘ O moj Bože! Majka moje majke je još živa i ima 97 godina i puni 98 (u subotu)!”

Stephen i Sonya brzo su otputovali u Toronto i pronašli spomenuti starački dom. Video koji je podijelio CBC News pokazuje kako majka i kći dijele emotivni zagrljaj. Plakale su, smijale se, plesale i jele kolače.

Što se tiče majčinskih savjeta, Cole je sa svojom kćerkom podijelila mudrost: Ne čekaj sutra jer može biti prekasno, ako želiš živjeti, živi sada, a ne sutra ili prekosutra.

-

Video pogledajte i OVDJE.


hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa