MAMA I KĆERKA SASTALE SE PRVI PUT NAKON 80 GODINA NA PROSLAVI MAJČINOG 98. ROĐENDANA

Kao mlada židovska izbjeglica, Cole je pobjegla iz Austrije 1939. u Englesku na početku Drugog svjetskog rata. Nekoliko godina kasnije, postala je majka u dobi od 18 godina. Ograničeno obrazovanje i ekonomske poteškoće nisu joj ostavile drugog izbora nego da svoju novorođenu kćer preda na posvajanje.

Iako joj je nikada više nije bilo dopušteno stupiti u kontakt sa svojim djetetom, Cole je nastavila živjeti ispunjen život. Preselila se u Kanadu, stekla nekoliko diploma i proputovala svijet.

U međuvremenu: Coleina kći Sonya Grist nije imala gotovo nikakve informacije o svojoj biološkoj majci i vjerovala je da je mrtva. Gristin sin Stephen je došao do nekih saznanja, a za Toronto Sun je ispričao:

  • Otkrio sam da Gerda, biološka majka moje majke, ima posinka i kontaktirao sam ga na Facebooku: ‘Nedostaje mi još jedna informacija. Trebam samo Gerdin smrtni list…možete li mi pomoći oko toga?’ A on je rekao: ‘Nećeš pronaći njezinu smrtovnicu jer je još živa i živi u staračkom domu u Kanadi.’ A ja sam promislio: ‘ O moj Bože! Majka moje majke je još živa i ima 97 godina i puni 98 (u subotu)!”

Stephen i Sonya brzo su otputovali u Toronto i pronašli spomenuti starački dom. Video koji je podijelio CBC News pokazuje kako majka i kći dijele emotivni zagrljaj. Plakale su, smijale se, plesale i jele kolače.

Što se tiče majčinskih savjeta, Cole je sa svojom kćerkom podijelila mudrost: Ne čekaj sutra jer može biti prekasno, ako želiš živjeti, živi sada, a ne sutra ili prekosutra.

Video pogledajte i OVDJE.


hayat.ba

drugi upravo čitaju