MALOLJETNICA UPUĆIVALA LAŽNE DOJAVE O BOMBAMA U ŠKOLE, TRŽNI CENTAR I DOM ZDRAVLJA

U vremenskom periodu od 10. juna do 13. septembra ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona putem službene e-mail adrese zaprimilo je veći broj prijava o postavljenim eksplozivnim napravama na području Lukavca i to u školama, Domu zdravlja i tržnom centru.

  • U cilju rasvjetljavanja spomenutih prijava poduzete su zakonom propisane mjere, odnosno prikupljeni su digitalni tragovi, a izvršen je i pretres, kojom prilikom je izuzeta informatička oprema, te smo došli do saznanja da se u vezu sa navedenim može dovesti maloljetna osoba – kazala je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.
maloljetnica upućivala lažne dojave o bombama u škole, tržni centar i dom zdravlja
Ilustracija

Iz kantonalne policije o ovom slučaju nisu mogli dati više informacija, međutim, kako nezvanično saznaje Klix.ba, riječ je o maloljetnoj osobi ženskog spola, koja je lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama, u više slučajeva ometala i nastavni proces u školama u Lukavcu.

  • Riječ je o krivičnom djelu zloupotreba znaka za pomoć i opasnost, a službenici Odsjeka za organizovani i kompjuterski kriminalitet poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju navedenog – navela je Kapidžić.

Iz kantonalne policije su apelovali na sve, posebno mlade osobe, da se suzdrže od ponašanja u vidu lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama. To, kako naglašavaju, predstavlja krivično djelo, a uz to izazivaju i uznemirenje javnosti. Također, policija upozorava i da će poduzimati sve zakonom propisane mjere kako bi se otkrili, potencijalno novi izvršioci.

hayat.ba

drugi upravo čitaju