MAJKA NIJE DOŠLA DEVETOGODIŠNJEM SINU NA SAHRANU: MALIŠAN KOJI SE UGUŠIO GASOM SAHRANJEN IZNAD KUĆE U KOJOJ JE STRADAO

Prema riječima kume Katice Koljibabić na vječni počinak ispratile su ga članovi familije, komšije, ali nije došla majka koja je, inače, napustila supruga Dragana i njihovo četvoro djece, pa se on sam brinuo o njima.

  • Tuga da ti srce pukne. Naš dobri dječak sahranjen je iznad kuće gdje već počiva njegov deda. Bilo je mnogo naroda, cijelo selo u kome svi imaju samo lijepe riječi za dječaka koji je bio dobar i vrijedan kao i njegovu cijelu porodicu. Došle su obe Draganove sestre i sva tri brata, bio je predsjednik opštine sa saradnicima, ali ne i majka koja je juče dolazila. Mlađi brat je kazao da ne može ići na sahranu, a sestrica je još mala da shvati šta se dešava.

Rekla sam im da zbog njihovog tate i seste moramo svi biti hrabri. Koliko cijene ovu porodicu pokazalo je i to što su obred obavila tri sveštenika, naš iz sela, borinski i malozvornički i nisu željeli to da naplate. Dragan je divan čovjek i otac, niko nije zaslužio da se ovako nešto desi, a posebno ne on. Kod mene je oboje najmlađe djece i ostaće tu dok im otac ne dođe iz bolnice. Duša me boli što se ovo dogodilo, to su tako dobra i vrijedna deca, pametna – kazala je kuma Katica.

Prema dosadašnjim informacijama, niko se još od nadležnih nije zvanično oglasio o ovom slučaju, sumnja se da je smrt dječaka posljedica trovanja ili gušenja gasovima. Prema izjavama onih koji su poznavali Ametoviće u noći između petka i subote u kući je bio uključen agregat jer su im prekjuče iz ED isključili struju, koji je vjerovatno bio neispravan. Kako je za Kurir nekoliko sati poslije tragedije ispričala njihova kuma Katica, nju je kobnog jutra oko pet sati probudio Draganov sedmogodišnji sin koji je vidjevši nepomične članove porodice sa sprata, kroz prozor, skočio na fotelju ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć. Ona je sa suprugom otišla do Ametovića i zatekla stravičan prizor.

  • Stariji dječak je već bio mrtav, Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života, a moj suprug je na podu našao stariju djevojčicu, podigao je na krevet i ona je samo rekla da ne može na noge. Nju i mlađu djevojčicu je uzeo u naručje i izvukao iz kuće. Odmah smo zvali smo policiju i Hitnu pomoć. Njima je juče isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac.

On je zato uključio agregat da bi imao struju u kući i ubacio ga u donju prostoriju. Kuća nema pravi odžak, samo neke cijevi pa se dim negdje vjerovatno provukao i počeo da ih guši u snu, a oni su u dvije sobe spavali na spratu njihove trošne kuće – kazala je ona.

Povodom ovog događaja predsjednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić izrazio je saučešće porodici Ametović zbog tragedije koja ih je zadesila, saopšteno je juče na opštinskom portalu. On je naveo da je do detalja upoznat sa situacijom Ametovića i istakao da opština uveliko radi na rješavanju stambenog pitanja porodice, ali da mu Dragan do petka nije pričao da ima dug za struju. Dodao da je opština u budžetu opredijelila sredstva za rješavanje stambenog pitanja Ametovića i da im je u više navrata obezbjeđivala ogrjev i hranu.

  • Nema govora o zanemarivanju porodice. Naprotiv, činimo sve da im pomognemo. I taman kada smo priveli kraju sve aktivnosti vezane za rješavanje imovinskih odnosa na parceli na kojoj se nalazi trošna kuća u kojoj Ametovići trenutno žive, desila se strašna nesreća – rekao je Jevtić uz zaključak da će opština nastaviti aktivnosti u nameri da uredi dom Ametovića, ali da ‘’gubitak mladog života koji se dogodio nažalost ništa neće moći da nadomjesti’’.

hayat.ba

drugi upravo čitaju