8.8 C
Sarajevo
Sri, 10, 22

Lovci na blago navodno pronašli nacističko blago vrijedno milijune eura!

(Nacistički) lovci na blago, koji su (navodno) pronašli 10 tona nacističkog zlata u temeljima palače iz 18. stoljeća u Poljskoj, kažu da su dobili dopuštenje da iskopaju zakopanu škrinju koja bi mogla sadržavati bogati nacistički plijen!…

Organizacija pod nazivom “Silesian Bridge Fund” provodi iskapanja u selu Minkowskie, točnije oko starog staklenika u parku dvorca od 14 hektara.

Vjeruje se da je ondje zakopano blago, ukradeno po nalogu šefa SS-a Heinricha Himmlera za uspostavu Četvrtog Reicha. U svibnju ove godine, 2022., skupina je otkrila metalni kanister od 1,52 metra zakopan 3 metra ispod površine.

Objavljujući video na YouTubeu 31. srpnja, Roman Furmaniak, iz Zaklade Silesian Bridge, rekao je:
“Uzbuđeni smo što možemo s vama podijeliti potvrdu o primitku naše najnovije dozvole potrebne za konačno iskopavanje kanistera.

‘Zapamtite datum – 1. rujna! Veliki sastanak za veliki dan! Stvari se kreću, voljeli bismo da bude što brže, ali razumijemo vaše nestrpljenje i radimo najbolje što možemo s onim što imamo!’

Vjeruje se da ovaj zakopani kovčeg uključuje takozvano “Breslau zlato” koje je nestalo iz sjedišta policije u sadašnjem obližnjem poljskom gradu Wroclawu, a kovčeg također uključuje nakit i dragocjenosti iz privatnih kolekcija bogatih Nijemaca koji su živjeli u regiji u to vrijeme

Kako bi zaštitili svoju vrijednu imovinu od napredovanja Crvene armije, bogati Nijemci predali su svoj plijen SS-u. Lokaciju su otkrili tajni dokumenti, dnevnik časnika SS-a i karta koju su lovci na blago dobili od potomaka časnika koji su pripadali tajnoj loži staroj više od 1000 godina.

Isti dnevnik, za koji se kaže da ga je napisao viši časnik SS-a, također otkriva lokaciju druge palače u regiji za koju se vjeruje da je 28 tona blaga zakopano na dnu bunara.!

  U velikoj policijskoj akciji pronašli vrećicu marihuane

Među svežnjem dokumenata nalazi se i pismo višeg časnika SS-a po imenu von Stein jednoj od djevojaka koje su radile u palači u Minkowskom i koja mu je kasnije postala ljubavnica.

Policajac je napisao:
“Draga moja Inge, ispunit ću svoj zadatak ako Bog da. Neki su transporti bili uspješni. Tebi povjeravam preostalih 48 teških škrinja Reichsbanke i sve obiteljske škrinje. Samo ti znaš gdje su. Neka ti je Bog na pomoći i pomozi meni, ispuni svoju zadaću.’

Rečeno je da olovkom ispisane stranice dnevnika identificiraju 11 lokacija diljem Donje Šleske, koja je bila njemački teritorij prije i tijekom rata.

U zapisniku od 12. ožujka 1945. godine, koji se odnosi na blago u palači u Minkovskom, kaže se:

„U oranžeri je iskopano korito koje je siguran „dom“ za dopremljene gajbe i kontejnere. 48 kutija iz Reichsbanke, u dobrom stanju, bilo je skriveno, vrlo dobro zatrpano zemljom i “ozelenjeno” još živim biljkama.

‘Neka providnost bdije nad nama.’ dodaje se na kraju zapisa.

Govoreći o novoobjavljenom videu, Furmaniak je rekao da su sada dobili dopuštenje za podizanje kanistera od poljskih konzervatora baštine.

Izjavio je: “Cilj Zaklade je provjeriti priče sadržane u dnevniku, što smo radili dugi niz godina. Zaklada je konačno dobila dopuštenje. Dopuštenje za obavljanje arheoloških radova i provjeru postoje li naslage još uvijek. Taj zadatak nas čeka u bliskoj budućnosti.”

Dvorac u Minkovskom datira iz 18. stoljeća kada ga je sagradio pruski general Friedrich Wilhelm von Seidlitz. Tijekom godina nekoliko je puta mijenjao vlasnika, a nakon rata tu su u različito vrijeme bile stacionirane Crvena armija i Poljska vojska. Kasnije je korišten kao ured mjesnog odbora, dječji vrtić, pa čak i kino. Sada, u ruševnom stanju iu privatnim rukama, Zaklada Šleski most uzela je imanje u dugoročni najam.

  GSS Mostar prije pola godine spašavao Slovenku na Veležu, danas je pronašli mrtvu na istom mjestu
Dvorac Minkowskie
Dvorac Minkowskie Poljska

U svibnju su lovci na blago počeli iskopavati 10 tona nacističkog zlata u palači, a iskopavanje je isprva bilo koncentrirano na staru oranžeriju na malom dijelu parka palače od 14 hektara.

Tim stručnjaka pažljivo je ručno uklanjao slojeve zemlje jer se također tretira kao arheološko nalazište kako bi se otkrili temelji narančerije.

Grad Breslau – današnji Wrocław u Poljskoj – bio je jedan od najbogatijih u Hitlerovom Trećem Reichu. Ali skori dolazak Crvene armije značio je da Nijemci moraju sakriti tone zlata i dragocjenosti.

To je uključivalo bankovne depozite Reichsbanke kao i privatnih njemačkih banaka, kao i depozite civila jer je stanovništvo bilo pozvano na polaganje zlata, novca i nakita. Prema legendi, blago je skupljeno u zgradi policijske uprave i pakirano u sanduke.

Potom je pod stražom SS-a prevezen iz Breslaua u tadašnji grad Hirschberg, današnju Jeleniu Góru u Poljskoj, a potom u Sudete. Jedna je teorija da je ukraden po Himmlerovoj naredbi kako bi se krenulo prema stvaranju Četvrtog Reicha, izvještava Daily Mail.

Inge je bila čuvarica navodnog blaga koju je von Stein postavio da pazi na skrovište.

Kako bi se uklopila s novim stanovništvom, Inge je promijenila svoj izgled i identitet – na kraju se udala za lokalnog čovjeka – i nastavila čuvati blago sve do svoje smrti 60 godina kasnije.

Izvor: Zanimljivodana.com

Molimo online portale. Ako kopirate originalni članak s naše stranice, NAVEDITE NAS KAO IZVOR. Hvala!

zanimljivostidana.com

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa