Lőrinc Mészáros prvi put posjetio Lukavac Cement povodom 50. rođendana – Business Magazine

Lukavac Cement, vodeći proizvođač portland i zidarskog cementa u Bosni i Hercegovini, postao je članica mađarske Talentis Grupe u decembru 2023. godine. Mészáros, na čelu Mészáros Grupe, posjetio je Lukavac Cement, obišao postrojenje, upoznao se s menadžmentom i održao govor radnicima. Zasadili su drvo javora kao simbol posvećenosti prirodi i zaštiti okoliša, te za uspješan početak nove etape poslovanja.

“Odlučio sam prisustvovati obilježavanju ovog posebnog datuma za Lukavac Cement. Rad i posvećenost radnika su ključni za uspjeh tokom proteklih 50 godina. Fabrika je simbol kvalitete i izvrsnosti, čestitam svima koji su doprinijeli njenom razvoju. Zadovoljan sam što smo sada prisutni u BiH, nastavljamo s ulaganjima i modernizacijom u skladu s najnovijim industrijskim praksama”, izjavio je Mészáros.

Na konferenciji za medije, prikazan je film o prvih 50 godina Lukavac Cementa, ističući timski rad i privatizaciju kao ključne faktore opstanka i rasta fabrike. Talentis Grupa postaje članica Lukavac Cementa s jasnom vizijom za budućnost.

Stjepan Kumrić, generalni direktor Lukavac Cementa, naglasio je stvaranje poticajnog okruženja za zaposlene i izgradnju karijere mladih u kompaniji. Cilj je zadržati stručnjake za bolju budućnost Bosne i Hercegovine.

Dusán Lásztity, iz Talentis Grupe, najavio je projekte za povećanje upotrebe alternativnih goriva, hvatanje ugljika i iskorištavanje solarne energije u Lukavac Cementu. Mađarska grupa ulazi u BiH kao investitor.

Krisztián Pósa, ambasador Mađarske u BiH, podržava ulaganja mađarskih kompanija u regiji. Talentis Grupa ulaskom u Lukavac Cement daje primjer i otvara nove mogućnosti za investitore.

Izet Imamović, bivši direktor Lukavac Cementa, istakao je timski rad kao ključ uspjeha fabrike. Edin Delić, gradonačelnik Lukavca, pohvalio je transparentnost i napredna rješenja cementare.

Rođendanski koncert Lukavac Cementa zakazan je za večeras, s nastupom bendova Dubioza Kolektiv i Divanhana.

Medijski pokrovitelji: Klix.ba, FENA, Akta.ba, Biznisinfo.ba, Ekapija.com, Dnevni avaz, Radio M, Javno.ba, Vijesti.ba, M plus radio, Poslovne novine, RTV Lukavac, RTVTK, RTV Slon, LukavacInfo, Sodalive.ba, Urban Magazin i Business Magazine.

Objava Povodom 50. rođendana Lőrinc Mészáros prvi put posjetio Lukavac Cement ​ pojavila se prvi puta na Business Magazine.

Izvor: ( / Javno.ba )

drugi upravo čitaju