LJUBIČIĆ: Moramo dosta toga popraviti, ali tek smo počeli raditi

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u pripremama za Europsko prvenstvo odigrala tri prijateljske utakmice sa Azerbajdžanom u kojima je upisala poraza od po 3:1 te jedan neriješen rezultat (2:2).

Bh. odbojkašice u Zenici nastavljaju pripreme za Europsko prvenstvo na rasporedu od 15. kolovoza do 3. rujna u Italiji, Njemačkoj, Belgiji i Estoniji.

Izbornik BiH, Stevan Ljubičić, je istakao da našoj ekipi dosta nedostaje kapetan Anđelka Radišković koja bi se već trebala priključiti timu.

 – S obzirom da smo tek bili krenuli s pripremama, ovo možda nije bio pravi trenutak za odigravanje kontrolnih utakmica, ali smo iskoristili poziv i molbu reprezentacije Azerbajdžana da dođu te da napravimo zajedničke treninge i sparinge, tako da smo to iskoristili. Utakmice su nam pokazale puno stvari koje treba da popravimo. Prije svega, to su prijam servisa, blok, obrana…Time sam, da tako kažem, najnezadovoljniji, ali mi zaista, prije ovih utakmica, nismo nijednom stali u teren da bismo napravili bilo koju vrstu sparinga “šest na šest”, kazao je Ljubičić.

LJUBIČIĆ: Moramo dosta toga popraviti, ali tek smo počeli raditi

 – Glavni cilj je bio da se iz ovih pripremnih utakmica izađemo zdravi i da iskoristimo šansu da odigramo nešto; da iskoristimo rivala koji nije suigrač, da bude sparing – partner s druge strane. Zaista sam zadovoljan, jer moram da kažem da je, ipak, selekcija Azerbajdžana u kompletnom sastavu i da tu ima puno igračica svjetske klase, a mi smo ipak pokazali da možemo, dodao je Ljubičić. 

Za ekipu slijede još dva tjedna rada u Zenici, potom putuje u Estoniju na nove dvije test utakmice prije EP-a u Italiji gdje se igra naša skupina.

 – Na tim utakmicama očekujem da vidim pravu sliku i da to budu prave kontrolne utakmice pred EP. Trenutno nemamo dogovoreno ništa od kontrolnih utakmica do Estonije, ali ako se pojavi netko da je u mogućnosti da nas ugosti ili da dođe, mi ćemo to sa zadovoljstvom prihvatiti, rekao je Ljubičić.

Naša će selekcija na EP-u igrati u grupi B, čiji je domaćin biti aktualni europski prvak Italija. Ostali rivali su Bugarska, Hrvatska, Švicarska i Rumunjska. J.S.

The post LJUBIČIĆ: Moramo dosta toga popraviti, ali tek smo počeli raditi appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju