Liječnik mora uzdržavati dijete svog pacijenta do 18. godine!

Kolumbijskom liječniku sud je naložio da financijski uzdržava bebu pacijentice dok ne napuni 18 godina nakon što je pacijentica zatrudnjela unatoč vazektomiji! Diego Naranjo, liječnik iz Medellina, Kolumbija,

morat će platiti milijune pezosa za uzdržavanje djeteta jednog od svojih pacijenata.!

Liječnik je uvjeravao čovjeka da je vazektomija koju je napravio bila uspješna i da više ne treba koristiti druga sredstva kontracepcije. Međutim, muškarac je na kraju ostavio svoju ženu trudnu i dobio neplanirano dijete.!

Naknadni testovi sperme pokazali su da vazektomija zapravo nije bila uspješna, a roditelji bebe tužili su liječnika, tvrdeći da je njegova pogreška imala ozbiljne implikacije, kako financijske tako i emocionalne. Sudac je sada odlučio da liječnik mora uzdržavati bebu dok ne napuni 18 godina.

“Kao rezultat ovog neočekivanog zaključka, pacijentici nije preporučeno da nastavi koristiti metode kontracepcije kako bi izbjegla rizik od trudnoće”, navodi se u nedavnoj odluci suda.

“Kada je dokazano da roditelji ne žele imati više djece, došlo se do utjecaja na njihove životne projekte koji su imali reperkusije na nematerijalnoj razini, posebice s obzirom na neizvjesnu ekonomsku situaciju oca koji je trenutno nesposoban za rad. zbog zdravstvenih problema.”

Otac bebe pati od iscrpljujućeg stanja koje se naziva teški bilateralni gubitak sluha, što mu onemogućuje rad. Ima česte vrtoglavice i povraćanje te mora nositi slušni aparat kako bi dobro čuo. Ovo stanje spriječilo je muškarca da dobije posao, pa je sudac presudio da liječnik odgovoran za začeće djeteta mora biti pozvan na odgovornost.

Prema nedavnoj sudskoj presudi, dr. Naranjo će morati platiti pacijentovoj obitelji 80 trenutačnih minimalnih plaća, ili 92 milijuna pezosa (20.300 USD) za moralnu štetu, 60 milijuna pezosa (13.200 USD) sudskih troškova i 143 milijuna pezosa (31.500 USD) kao uzdržavanje djeteta ili (sada) uzdržavanje bebe

Zanimljivo je da je 2012. učinjena pogrešna vazektomija, a sljedeće godine rođena je beba, djevojčica. Trenutno ima 10 godina, tako da doktorica ima još samo osam godina novčane pomoći. Nejasno je zašto je trebalo toliko dugo da roditelji pokrenu sudski postupak protiv liječnika.

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju